Gwyneth Paltrow nije kriva za skijašku nesreću, dobit će simboličnu odštetu

U četvrtak je donesena presuda u sudskom slučaju u kojem je 76-godišnji Terry Sanderson tužio glumicu Gwyneth Paltrow zbog skijaške nesreće koja se 2016. godine zbila je državi Utah. Porota je odlučila kako glumica nije kriva za nesreću te će dobiti odštetu od jednog dolara dok će Sanderson morati platiti troškove njenih odvjetnika.

Ovaj sudski proces bio je tijekom posljednja dva tjedna u središtu društvenih mreža. Sanderson je tužio Gwyneth Paltrow i tražio 300 tisuća dolara odštete tvrdeći da se u skijaškoj nesreći 2016. godine ona zabila u njega te ga ostavila bez svijesti, s četiri slomljena rebra i ozljedama glave. Glumica je na to odgovorila kontratužbom tražeći jedan dolar odštete i pokrivanje odvjetničkih troškova. Sanderson je isprva tražio odštetu od 3,1 milijun dolara.

Po zakonima države Utah, skijaš koji se spušta po stazi ima prednost u odnosu na onog tko dolazi iza njega. I Paltrow i Sanderson tvrdili su kako su imali prednost na skijaškoj stazi. Ona je prva svjedočila te je rekla osmeročlanoj poroti da se Sanderson zabio u nju. „Zabili ste se u moja jeb… leđa“, rekla je Paltrow dodajući kako se to zbilo u trenutku dok je gledala kako joj djeca skijaju. „Skijala sam a dvije skije pojavile su se između mojih skija, zbog čega su se moje noge raširile. Nakon toga vaše je tijelo pritisnulo moje. Pokušala sam shvatiti što se događa. Pomislila sam ‘Je li ovo neka šala? Čini li netko nešto perverzno?’“.

Sanderson je u svom svjedočenju rekao poroti „Sjećam se da je sve bilo divno a onda sam čuo nešto što nikada nisam čuo u skijaškom resortu a to je bio zastrašujući vrisak“. Objasnio je da je tada udaren u leđa, poletio je, te mu se sve zacrnilo pred očima.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner