Gužve na naplatnim kućicama na Lučkom, čekanja zabilježena i na graničnim prijelazima

 

Jak vjetar usporava promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Bristovac i vijadukta Božići. Vozi uz ograničenje brzine 60km/h, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila., objavio je u subotu poslijepodne Hrvatski autoklub.

Mjestimice mokrih ili samo vlažnih kolnika ima u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Dalmaciji.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvora RAVČA i čvora VRGORAC (na 464km) u smjeru Dubrovnika vozi se jednim trakom usporeno uz ograničenje brzine 40 km/h. Molimo korisnike za strpljenje.

Povećana je gustoća prometa na: pred naplatnom postajom Lučko na izlasku s autoceste A1 kolona vozila u pokretu duga je oko 2km. Pred naplatom Demerje nema dužih čekanja, autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između naplatne postaje Lučko i čvora Zadar II u oba smjera, na Krčkom mostu u oba smjera, riječkoj obilaznici, Istarskom ipsilonu, u blizini turističkih odredišta duž Jadranske obale, trajektnim lukama i pristaništima.

Poteškoće u prometu moguće su i na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na većini su graničnih prijelaza moguća duža čekanja.

Na većini graničnih prijelaza osobna vozila na ulaz u zemlju čekaju između pola sata i sat i pol vremena. Na prijelazu Kaštel osobna vozila na ulaz čekaju i do tri sata. Čekanja su zabilježena i za osobna vozila na izlazu iz zemlje, i to na prijelazima Klek, Zaton Doli, Goričan II, Macelj, Rupa, Kaštel i Lupinjak.

Komentiraj