Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja večeras je u ‘Pressingu‘ Petra Štefanića komentirao aktualne događaje u Hrvatskoj.

O svjedočenju Luke Modrića na suđenju braći Mamić i ostalima, u kojem je promijenio iskaz, te je DORH protiv njega otvorio istragu zbog lažnog svjedočenja, Grmoja kaže da je to samo sličica kriminalnog stanja u hrvatskom nogometu. “Tako funkcionira sustav, treba biti dobar s Mamićem da te se proda. Mi smo nudili rješenja, puno stvari je loše, ne provode se zakoni pa ispada da se Most bori protiv svega. Bili smo politička opcija koja je htjela nešto napraviti sa Zakonom o sportu, trebalo je Janici Kostelić dati više prilike, a ovakvo nešto su trebali prirediti Plenkoviću”, smatra Grmoja.

Dodao je da mu je žao što se Modrića dovelo u ovu situaciju, ali napominje kako je zvijezda Real Madrida i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije mogao i drugačije postupiti. Mostovac Miro Bulj danas je sudjelovao na prosvjedu protiv prijedloga Zakona o koncesijama, a Grmoja kaže da je njegov stranački koolega uvijek bio aktivist i da je na tome izgradio svoju političku karijeru.

“On je razotkrio i situaciju za Zlatnim ratom. Otočani se boje scenarija koje su već viđeni, HDZ se brani da će resornim zakonima to riješiti. Ovim se zakonom praktički može dići hipoteka na koncesiju, to je apsurd jer oni koji žele ulagati trebaju donijeti nešto svog kapitala”, kaže Grmoja dodajući da ne zna je li župan Ževrnja dobio novac za to, ali +nešto se događalo’

“Nisam optimist i ne vjerujem u hrvatsko pravosuđe, pa ne znam koliko bi bilo napravljeno u slučaju da se otkriju neke stvari. Činjenica je da je korupcija opće prihvaćena pojava, pa mi u Mostu ispadamo kao da se stalno bunimo”, poručio je Grmoja.

Na pitanje štiti li se kriminal u aferi oko koncerna Agrokor, Grmoja kaže: “Sve su glasnije priče da će se zatvoriti Todorića, ali on nije jedini uzrok problema, dozvoljeno mu je da naraste do ove mjere. Prvi je priču o Agrokoru istaknuo Petrov. Bili smo na vlasti, ali nismo pogodovali da se dogodi ova situacija. Petrov je ispitivao Marića što se događa, a on je stalno govorio da je sve u redu”.

Poručio je da točku o istražnom povjerenstvu oko Agrokora treba hitnos taviti na dnevni red. “Todorić je produkt loše politike. Zbog Agrokora mnogi trebaju završiti s one strane zakona, svi oni koji su svjesno i sustavno doveli Agrokora do ovih razmjera, a to su Vlade i premijeri. Ti ljudi znantno utječu na politička događanja, čak i kada više nisu premijeri i ministri”, kazao je, između ostalog, Grmoja.

Komentiraj