GRČIĆ: SDP će kampanju temeljiti na gospodarskim pokazateljima

Zarko Basic/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić najavio je kako će SDP svoju predizbornu kampanju temeljiti na pozitivnim gospodarskih pokazateljima, o gospodarskom oporavku, porastu izvoza, rastu zaposlenosti i smanjenju nezaposlenosti, kao rezulatima rada ove Vlade.

 

  • Po Grčićevu tumačenju, za predizbornu kampanju trenutni politički događaji i prepucavanja su važni ali, kako je rekao, “uvijek je na prvom i drugom mjestu gospodarski oporavak i rast zaposlenosti”.

 

Pritom je naveo najnovije podatke Državnog zavoda za statistiku po kojima je izvoz u prvih šest mjeseci ove godine porastao za 11,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a smanjila se i nezaposlenost.

“Mi moramo jasno izraziti dobre rezultate, način na koji smo u ove tri godine uvodili reda u državu, način na koji smo pripremili ovo što se sada događa, dakle taj jedan gospodarski oporavak i uzlet što je sigurno jedan od najvažnijih argumenata“, rekao je Grčić u utorak gostujući u programu radio Splita.

Ocijenio je kako krenula “laganja pretkampanja”, a očekivanja su da će krajem ove godine krenuti kampanja za izbore i ona u SDP-u mora biti do kraja osmišljena.

“Ove godine 36.000 ljudi je više negdje u nekom procesu rada nego što je to bilo lani. To su sjajni pokazatelji na kojima ćemo sigurno temeljiti našu kampanju”, poručio je Grčić.

Po njegovom tumačenju, za predizbornu kampanju trenutni politički događaji i prepucavanja su važni ali, kako je rekao, “uvijek je na prvom i drugom mjestu gospodarski oporavak i rast zaposlenosti”.

“Moram vam reći, mi kao Vlada i mi kao SDP, potpuno smo koncentrirani samo na to da građani što prije osjete da se stvaraju nova radna mjesta i smanjuje nezaposlenost”, kazao je Grčić.

Na novinarsku opasku kako i HDZ želi gospodarski oporavak Hrvatske, Grčić je dometnuo: “Postoji jedna bitna razlika, ono što oni (HDZ) žele mi realiziramo. Mi smo sada u poziciji da sve to možemo efektuirati, napraviti i pohvaliti se rezultatima”

Komentiraj