Grad Zagreb u velikim problemima, Holdingu sjedaju višemilijunske ovrhe: “To vam je kao da šest mjeseci ne dobijete plaću”

Zbog nekoliko dugova ukupnog iznosa od 55 milijuna kuna, Grad Zagreb našao se na udaru čak nekoliko ovršitelj, a kako piše Jutarnji list, riječ je o tri najveća. Tu je dakako Reoma, zagrebačka tvrtka za zbrinjavanje otpada koja tvrdi kako im Holding nije platio 14 milijuna kuna za odvoz glomaznog otpada. Inače tvrtka je to koja se na natječaj za razvrstavanje glomaznog otpada javila u sklopu konzorcija s tvrtkom Ce-za-r, povezanom s onom Petra Pripuza.

Upravo je Ce-za-r drugi ovršitelj grada koji navodi kako mu isti duguje 11 milijuna kuna, no najveći dug čini se, grad ima prema građevinskoj tvrtki Ingra, odnosno Lanište i to 30 milijuna kuna za zakup sportske dvorane Arena.

Podsjetimo, Ingra je ranije i podsjetila kako bi raskidanjem ugovora na račun Holdinga i grada palo plaćanje 120 milijuna eura i preuzimanje vlasništva nad dvoranom Arene. Iz Holdinga su im tek, navode, rekli da novca nema.

Zagrebački holding u dodatnim problemima, CIOS pokreće ovrhu zbog 11 milijuna kuna duga

Ovrhe koje danas sjedaju na račun grada odnose se uglavnom na nepodmirene obveze unutar mandata nove uprave. Naime, Reoma grupa potražuje 14 milijuna kuna za mjesece od travnja do kolovoza za odvoz glomaznog otpada, a čiji računi za naplatu inače stižu sa 60 dana odgode.

Vlasnik Reoma grupe, Dragan Zovko objasnio je kako su na ovrhu išli jer ne žele biti zadnji na popisu kada sve tvrtke krenu u prisilnu naplatu. “To je kao da radite šest mjeseci i za to ne dobijete nikakav novac”, dodao je.

Navodi dalje i kako je prvotnih 60 dana da odgodu plaćanja, grad iskoristio njih više od 150, a na njihove upite, tvrde, ostali su gluhi. “Jedino se nekidan javio novi predsjednik Uprave Ivan Novaković i on nam je poslao mail da se strpimo. I to je sve”, ističe Zovko.

I iz Ingre su naveli kako iz Holdinga nitko ne reagira. Nešto ranije istaknuli su naime kako im je samo rečeno da novca nema.

No, to ne zanima ni tvrtku Ce-za-r, čija ovrha sjeda danas, a kojom se grad tereti za dugovanje iz ugovora za odvoz i zbrinjavanje plastike u iznosu od 11 milijuna kuna. Riječ je o dugu koji se akumulirao od travnja do srpnja.

Tvrtka iz CIOS grupe također pokreće ovršni postupak protiv Zagrebačkog holdinga. Dužni su im 11 milijuna kuna za posao obavljen još u travnju.

”Gradska uprava na sve moguće načine izbjegava poslovnu suradnju s tvrtkama iz C.I.O.S. Grupe te je sasvim jasno i kako princip ponašanja gradskih čelnika slijede i najodgovorniji u Zagrebačkom holdingu, kojima je, bez obzira na dugovanja još iz travnja, a za uredno izvršene usluge, očito naloženo da se ne obraćaju C.I.O.S. Grupi sa zamolbom za počekom plaćanja”, odgovorili su iz C.I.O.S. Grupe u vlasništvu Petra Pripuza.

Komentiraj