GRAČAN: “Svjetski smo prvaci kada treba od uspjeha napraviti neuspjeh”

Izbornik hrvatske mlade reprezentacije Nenad Gračan komentirao i drugi poraz njegovih izabranika na Europskom prvenstvu koje se održava u Italiji i San Marinu. Podsjetimo, mladi ‘Vatreni’ sinoć su poraženi od Francuske sa 1:0 te su ostali bez izgleda za plasman u polufinale.

“Čestitam svojim igračima na izvedbi, utakmica je bila zaista dobra u svakom smislu. Imali smo dosta prigoda protiv snažnog suparnika, ali kada se ne postigne pogodak, ulazi se u probleme. Čestitam i Francuskoj na pobjedi”, rekao je Gračan nakon utakmice.

Dodao je kako se nije bilo lako vratiti nakon visokog poraza od Rumunja. “Trebalo je vratiti dečke na psihološkom planu jer kvalitetu posjeduju, a nama je uvijek prioritet stvaranje igrača za A-reprezentaciju. Zaslužili su sve pohvale, podigli su se nakon što smo razgovarali i napravili izmjene te možemo biti zadovoljni”, kazao je.

Hrvatska U21 reprezentacija izborila je Europsko prvenstvo prvi put nakon 15 godina. “Nakon 15 godina čekanja vratili smo se na Europsko prvenstvo i uvijek smo optimisti kada dođemo na turnir, no svjetski smo prvaci kada treba od uspjeha napraviti neuspjeh. Već nakon prvog poraza počelo se govoriti da je sve naopako”, poručio je.

Gračan je zaključio kako posljednju utakmicu njegovi igrači motaju odigrati kvalitetno te se na najbolji mogući način oprostiti od turnira.

Komentiraj