Grabar-Kitarović se susrela s predsjednicima estonske vlade i parlamenta

Tijekom službenog posjeta Estoniji, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović susrela se s premijerom Jürijem Ratasom i predsjednikom parlamenta s kojima je razgovarala o političkoj i gospodarskoj suradnji između dviju zemalja, priopćio je predsjedničin ured.

Sugovornici su izrazili obostranu želju za daljnjim proširenjem suradnje, a Grabar-Kitarović je stavila naglasak na teme vezane za EU koje su od zajedničkog interesa, posebno u okviru Inicijative triju mora i suradnje u političkim, gospodarskim, energetskim, infrastrukturnim i sigurnosnim dimenzijama.

Hrvatska i Estonija dijele mnoge sličnosti, kao što su veličina tržišta i gospodarski kapaciteti koji mogu biti dobra osnova za zajedničke pothvate, ocijenili su sugovornici, a Grabar-Kitarović istaknula je zajednički interes koji Hrvatska i Estonija dijele za povezivanje energetske infrastrukture i diversifikacije izvora energije u Srednjoj Europi.

Predsjednica je istaknula kako će Hrvatska nastaviti poduzimati mjere za daljnje poboljšanje investicijske klime, čime bi Hrvatsku učinila privlačnijom za strane ulagače.

“Nadam se kako će tvrtke iz Estonije prepoznati prednosti ulaganja u Hrvatskoj”, zaključila je Grabar-Kitarović.

U nastavku posjeta Estoniji, ona je položila je vijenac kod spomenika žrtvama Estonskog rata za neovisnost na Trgu Vabaduse u Tallinnu te odala počast žrtvama kod spomenika estonskih žrtava komunizma 1940.-1991.

Komentiraj