Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u utorak je poručila kako ni ona niti njezin Ured ni na koji način nisu umiješani u predstojeće lokalne izbore, te demantirala ekskluzivni članak tiskanog izdanja našeg tjednika. Više o spornom tekstu možete pročitati OVDJE.

“Nemam običaj demantirati napise u medijima, no danas jednostavno moram jer mi je stabilnost države izuzetno bitna i zato moram kazati najodlučnije da apsolutno niti ja niti moj ured nismo niti nećemo biti izravno ili neizravno involvirani u lokalne izbore. Samo ću izaći na izbore”, kazala je predsjednica, prenosi N1.

O AGROKORU: Najveća odgovornost leži na vlasnicima i vodstvu

Grabar Kitarović nije htjela komentirati najavljeno donošenje zakona o postupku izvanredne uprave, koji je u javnosti prozvan “lex Agrokor”, ali je poručila kako u vezi budućnosti te kompanije najveća odgovornost leži na vlasnicima i vodstvu Agrokora.

“Što se tiče Agrokora – najbitnija su dva elementa. Zadržati stabilnost gospodarstva, a time i hrvatske države, te sačuvati radna mjesta. I drugo – najveća odgovornost leži i dalje na vlasnicima i vodstvu tvrtke”, ustvrdila je Grabar Kitarović dodavši kako osobno nije uključena u procese vezane uz Agrokor.(Hina)

Komentiraj