DVOSTRUKA IGRA PANTOVČAKA U DESNIČARSKIM SPLETKAMA UOČI LOKALNIH IZBORA

Politički mentor odrekao se desničarske heroine BOŽE VUKUŠIĆ: ‘Bruna Esih zloupotrijebila je Hrvatski križni put za osobne političke probitke’

‘Iza kandidature Brune Esih za gradonačelnicu Zagreba stoji grupacija kojoj je cilj oslabiti poziciju premijera Andreja Plenkovića u HDZ-u, time posredno destabilizirati Vladu HDZ-a i Mosta, ali i odnose premijera i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, čiji savjetnik Mate Radeljić podržava i potajno sudjeluje u kampanji Brune Esih. Time se otvara prostor za plasiranje teza kako i predsjednica podržava kandidaturu Brune Esih, što nije točno”, pred svjedocima je ovih dana izgovorio i više puta ponovio Bože Vukušić, autor knjiga o komunističkim zločinima te glavni tajnik i glasnogovornik Počasnog bleiburškog voda za kojeg se tvrdi da je “izmislio” Brunu Esih.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakUbojica iz Čiste Velike priveden u DORH
Sljedeći članakBANDIĆ: ‘Maksimirski stadion vrući je kesten kojeg premještam iz lijeve u desnu ruku’
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.