HINA

Grabar Kitarović izrazila sućut Trumpu

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uputila je u ponedjeljak poruku sućuti američkom predsjedniku Donaldu Trumpu nakon pucnjave u Las Vegasu, u kojoj je živote izgubilo više od 50 ljudi, a više od 500 je ranjeno.

“Duboko me potresla vijest o okrutnom napadu koji se dogodio tijekom koncerta na festivalu country glazbe u Las Vegasu u kojem su stradali mnogi nevini ljudi i veliki broj ranjeno. Molim Vas primite, u ime državljana Republike Hrvatske i u moje osobno ime, izraze duboke i iskrene sućuti za sve nastradale u ovom nemilom događaju. Ovaj brutalan čin nepojmljivog nasilja strašna je tragedija za Vašu zemlju, kojeg, Republika Hrvatska i ja osobno najoštrije osuđujemo”, poručila je hrvatska predsjednica.

“U ovim teškim trenutcima tuge i boli naše misli i molitve su s dragim američkim narodom. Molim Vas, poštovani gospodine Predsjedniče, prenesite izraze naše sućuti i solidarnosti obiteljima stradalih i svim građanima Vaše države. Želimo brz oporavak ozlijeđenima te snagu i hrabrost svima pogođenima kako bi prebrodili posljedice ovog strašnog zločina”, zaključuje se u poruci Grabar Kitarović.

 

Komentiraj