UGAŠEN MANJI POŽAR NA JAKUŠEVCU Gorjelo je na livadi, blizu velikog brda smeća

Autor:

02.12.2023., Zagreb - Odlagaliste smeca Jakusevac Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Emica Elvedji/PIXSELL


Manji požar na livadi pored brda smeća na Jakuševcu je ugašen, nije gorjelo odlagalište otpada, javio je HRT oko 19 sati. Zaprimili su, navode, fotografiju na kojoj se vidi crni oblak dima iznad odlagališta otpada na Jakuševcu.

Nešto ranije, dežurni operativac u Vatrogasnoj postaji Novi Zagreb potvrdio je za HRT kako se zapalio otpad na Jakuševcu. Intervencija Javne vatrogasne postrojbe Zagrebu tijeku je, javio je HRT.

Nešto iza 17 sati građani istočnog dijela Novog Zagreba uočili su da gori smeće na otvorenom prostoru nekoliko stotina metara dalje brda smeća.Kako je dosad javljeno s terena, zapalio se otpad na travnatoj površini velikoj stotinjak i to kod kućnog broja 80 Jakuševečke ulice. Sve je pod kontrolom.

Iz Grada brzo javili da ne gori odlagalište

Ranije je javljeno kako se zapalio otpad na livadi u Zagrebu. Pojavila se neprovjerena informacija kako se iznad odlagališta otpada na Jakuševcu vidi oblak dima, ali iz Grada Zagreba napomenuli su kako požar nije blizu odlagališta. Na intervenciju su izašli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Zagreb.

Zapovjednik JVP Zagreb Siniša Jembrih priopćio je kako je 17:09 sati zaprimljena dojava građana o požaru smeća na otvorenom prostoru. Izlaskom na teren utvrđeno je da se radi o požaru smeća na površini od oko 100 metara kvadratnih. Na intervenciju je izašlo jedno vatrogasno vozilo, javio je ranije Index.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.