Gordan Jandroković u Okučanima: “Akcija Bljesak slomila je kralježnicu Velike Srbije”

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u Okučanima je položio vijenac za branitelje poginule u vojno-redarstvenoj akciji (VRO) “Bljesak” te tom prilikom istaknuo kako je to bila jedna od najvažnijih operacija koja je slomila kralježnicu projektu Velike Srbije.

“U ime Hrvatskoga sabora, s velikim ponosom, velikom čašću došao sam iskazati poštovanje hrvatskim herojima, vojnicima i policajcima koji su izveli jednu od najvažnijih operacija Domovinskog rata – ‘Bljesak’, kojom su slomili kralježnicu projektu Velike Srbije i pokazali agresoru što će se dogoditi nekoliko mjeseci kasnije u briljantnoj VRO ‘Oluja'”, rekao je Jandroković nakon odavanja počasti u povodu 26. obilježavanja VRO “Bljesak”.

Poštovanje iskazuje prema svima koji su sudjelovali u operaciji “Bljesak”, a posebnu zahvalnost onima koji su dali svoj život za hrvatsku slobodu, hrvatsku demokraciju i za sve što su učinili da danas živimo u miru i slobodi, naglasio je predsjednik Hrvatskog sabora.

Na novinarsko pitanje ostaju li ovakve obljetnice ‘u sjeni sukoba predsjednika Republike Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića’, Jandroković je poručio kako na današnji dan ne želi komentirati podjele, već iskazati poštovanje onima koji su zaslužni za ono što imamo.

“Danas je dan kada svi moramo biti zajedno i iskazati zahvalnost hrvatskim braniteljima i onima koji su nas doveli do slobode, prvom hrvatskom predsjedniku Tuđmanu i svima onima koji su sudjelovali u ovim bitnim, presudnim trenutcima hrvatske povijesti”, naglasio je predsjednik Sabora.

Dodao je kako prostor za polemike postoji u drugim danima jer je danas dan ponosa i slave.

“Svi smo došli iskazati poštovanje hrvatskim braniteljima, vojnicima, policajcima. Bitno je da smo tu, to je danas najvažnije”, poručio je Jandroković.

U izaslanstvu Hrvatskoga sabora, uz Jandrokovića, bili su potpredsjednik Sabora Željko Reiner, predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić i saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja.

Komentiraj