Goran Perkovac više nije izbornik rukometaša, HRS mu odbio izvješće

Autor:

23.01.2024., Njemacka - Koeln - Europsko prvenstvo u rukometu 2024. Lindner Hotel. Konferencija za medije nakon utakmice sa Islandom na kojoj su se okupljenima obratili izbornik Goran Perkovac i igrac Filip Glavas. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Kako stvari stoje, Goran Perkovac neće još dugo biti na klupi hrvatske reprezentacije. Službeno još uvijek aktualni hrvatski rukometni izbornik u ponedjeljak je morao Hrvatskom rukometnom savezu (HRS) predati izvješće o radu i nastupu na Europskom prvenstvu, a u Savezu su o tome trebali raspravljati u srijedu.

Nakon samo jednog prvenstva izgubio je mandat na klupi reprezentacije, pišu 24 sata.

Osim što nije bilo vidljivog trenerskog potpisa i dobrog rezultata, Perkovac je izjavama povrijedio i igrače. Izjavom da bi i on u šestom desetljeću života mogao igrati u hrvatskoj ligi, pljunuo je i omalovažio svoje igrače koji upravo igraju u toj “veteranskoj ligi”. Takvim nepromišljenim izjavama izgubio je povjerenje svlačionice.

Sada se čeka odluka o novom izborniku. Tko god bio, imat će jako malo vremena upoznati reprezentaciju, proći službenu proceduru i krenuti u pohod na Olimpijske igre u Parizu.

Još nije poznato tko će biti nasljednik Perkovca, a za sada se spominju imena Nenada Šoštarića Slavka Goluže, javljaju mediji.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.