Perkovac: “Nismo izgledali dobro, kao ispuhani balon. Da je utakmica trajala još dva sata, ne bismo dobili”

Autor:

20.01.2024., Lanxess Arena, Koeln, Njemacka - EHF Europsko prvenstvo u rukometu 2024. u Njemackoj. Drugi krug, skupina 1, Madjarska - Hrvatska. Izbornik Hrvatske Goran Perkovac. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija je u susretu drugoga kruga Europskog prvenstva izgubila od Mađarske 29:26. Momčadi Gorana Perkovca za prolazak u nokaut fazu igra još samo teorija, šanse su zaista male.

Evo što je rekao izbornik nakon utakmice:

“Nismo izgledali dobro. Od prve minute kao ispuhani balon, nismo imali energiju, glad i želju da dobijemo ovu utakmicu i to se vidjelo. Željeli smo igrati brzo, da te teške Mađare guramo na kontre, ali su oni na kraju bili brži od nas. To mi nije jasno. S igračem više smo igrali katastrofalno, ova utakmica da je trajala još dva sata, mi je ne bismo dobili. Jednostavno, nedovoljno za pobjedu.

Morat ćemo analizirati što se dogodilo. Gledali smo utakmicu s Austrijom i milijun puta rekli da ne skačemo u blok i na kraju skačemo kad Bodo ide s loptom. Nadam se da je to do neiskustva, jer ako nije, onda ćemo morati raditi na tome. Vjerojatno smo mogli Mađare s nečime iznenaditi, ali danas jednostavno nismo bili pravi.

Male su šanse, ali… Polufinale je još moguće, evo što se sve Hrvatskoj treba poklopiti

Nijedan igrač nije dao ono što je davao prije i naša energija je bila na totalnoj nuli. Ne bih rekao da je bio neki veliki pritisak, to bi igrači morali iznijeti. Više smo si sami napravili pritisak, da ova generacija krene, ali nismo uspjeli.

No, imamo još dvije utakmice s Islandom i Njemačkom. Imamo jako puno motiva u te dvije utakmice da dođemo u borbu za 5. mjesto, da napravimo solidan, možda ne previše dobar, ali solidan rezultat”, rekao je Perkovac nakon utakmice.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.