GORAN BOGDAN I KSENIJA MARINKOVIĆ U ŠVEDSKOM FILMU

2I FILM

DVOJE HRVATSKIH GLUMACA U NOVOM FILMU ‘ALL INCLUSIVE’

U filmu “All Inclusive” švedske produkcije i u režiji Karin Fahlén, koji je ovoga tjedna pušten u hrvatsku kino distribuciju, igraju i dvoje hrvatskih glumaca – Ksenija Marinković i Goran Bogdan. Riječ je o ljetnoj komediji snimanoj u Opatiji koja je u Švedskoj najgledaniji film ove godine.

Radnja filma prati Inger koja se radovala proslavi 60. rođendana u Hrvatskoj, no onda je otkrila da je muž vara. U deprimiranom izdanju zaputi se za Split u društvu svojih kćeri – razumne Malin (35) i kaotične Tove (33). Malin vjeruje da će Inger pomoći masaže i smirujući izleti, dok Tove poseže za potpuno drugačijom metodom – konobaru Antoniju s kojim je spavala plati da odvede Inger na spoj na kojem će je poljubiti. Spoj prođe toliko dobro da se Inger i Antonio, a igra ga Goran Bogdan, zbilja svide jedno drugome te na trenutak kćeri pomisle da su majku izgubile u rukama zavodnika.

Kako kaže Goran Bogdan, do njegove uloge u filmu došlo je tako što ga je redateljici Karin, svojoj prijateljici, preporučio prijatelj Johan Renck, Bogdanov prijatelj koji je režirao ‘’Posljednje pantere’’ u kojima je igrao:

“Prvi put snimam s Karin i sviđa mi se ta ženska ruka u smislu ljudskosti. Igram Antonija, umjetničku dušu, čovjeka koji se nije ostvario, pa se zaljubi u tu stariju gospođu. Nisam dugo snimao ovakav format pa me jako veselilo biti dijelom projekta”. Bogdan trenutačno snima američki film ‘’Islander’’ u Splitu, na Pagu i Braču te u Beogradu. U svakom projektu, kaže, nauči nešto, a najviše je naučio o posvećenosti.

Ksenija Marinković otkriva da je do njezine uloge u “All Inclusive” došlo tako što ju je produkcijska kuća MP pozvala na audiciju i redateljica ju je odabrala za ulogu:

“U filmu igram turističku djelatnicu koja je i konobarica i učiteljica joge, a ni siva ekonomija joj nije mrska – zapravo jedan vrlo duhovit karakter. Zabavljala sam se radeći ga. Snimali smo zapravo vrlo lako, brzo smo se redateljica i ja dogovorile o tipu te žene. Kad smo počeli snimati shvatili smo da bi to mogao biti film koji će se gledati da bismo se opustili od svih naših prenapetih i prezaposlenih dana. Mnogi će se prepoznati u filmu, i nasmijati – dijelom i sebi samima.”

Redateljica Karin Fahlén pojasnila je zašto je odlučila režirati baš “All Inclusive” i zašto je odabrala baš ovo dvoje hrvatskih glumaca:

“Željela sam naći način da izbalansiram komediju sa supstancom – ne samo da zabavim, već da probudim neke misli i refleksije. Da publiku ostavim s nečim više od pukog smijeha. Budući da smo odlučili snimati u Hrvatskoj, odluka o odabiru ovo dvoje glumaca bila je vrlo laka. Vidjela sam briljantnoga Gorana u TV seriji koju su radili moje kolege i otpočetka sam znala da je pravi izbor. Upoznali smo se i pomislila sam kako je savršen za ovu ulogu sa svojom prezentnošću, nježnom muškosti i strašću. Kseniju sam upoznala. I to je bilo dovoljno. Ona je najsmješnija, najljupkija i najtalentiranija glumica u Hrvatskoj i oboje su apsolutne zvijezde u Švedskoj zbog ovog filma. Voljela bih ponovno s njima raditi.”

Redateljica je vrlo zadovoljna svojom prvom suradnjom s Hrvatskom, film je publika prekrasno primila, a poruka koju ona želi poslati filmom je ta da se ne zatvaraju vrata različitosti i različitim osobama. Vrata treba otvoriti prema svijetu.

“Vjerujem da su svi susreti s različitostima bogati i plodonosni te kao i svaka duboka veza samo se rascvjetava i raste ako u nju uneseš osobnost i jedinstvenost bez predrasuda. Stoga mi je iznimno važno raditi s različitim glumcima iz različitih zemalja. Trebali bismo raditi više izvan svojih granica i naučiti više jedni od drugih.”

Komentiraj