Mame&klinci

Godišnje druženje mama na konferenciji ‘Mame&klinci’

Svibanj je mjesec mama. Osim što se slavi Međunarodni dan majki (26. svibnja) u Muzeju Mimara od 9 do 17 sati mame imaju i svoju konferenciju.

Drugi puta za redom pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović održava se konferencija ‘Mame&klinci’ koja za cilj ima okupiti mame i podariti im znanje, informacije, alate koji će im pomoći, ali i inspirirati te potaknuti.

Ovogodišnja top tema je “Vršnjačko nasilje i kako ga spriječiti”. Danas su djeca sve više izložena nasilju, ali i postaju nasilna…

O tome kako odgojiti empatično dijete govorit će mnogi stručnjaci među kojima je i prof. sc. dr. Vesna Bilić koja se već godinama bavi ovim problemom, Swea Jelić Tuščić iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba te Anamarija Vujić iz udruge Hrabri telefon uz spisateljicu Rosie Kugli.

Na konferenciji mame čeka pet panela zanimljivih tema na kojima, uz stručne osobe sudjeluju i mnoge poznate mame kao što su Ana i Snježana Rucner koje će govoriti o tome kako su spojile majčinstvo i karijeru, Lana Klingor Mihić i Lana Pavić koje će inspirirati mame pričom zašto je super imati troje djece.

Kroz predavanja i radionice mame će otkriti kako se nositi s ispadima bijesa i kako koristiti dječji jezik (Iva Brčić), što je pametna prehrana (Hrvojka Becker), zašto mame treba imati pravo na sebe (Nadja Skazlić), kao i o tome kako djeca koriste naše slabosti (Maja Vučić).

“Želja organizatora je da ovo postane tradicionalno okupljanje mama, ne samo u Zagrebu, već kroz naš projekt ‘Gradovi prijatelji mama’ i u drugim gradovima Hrvatske” rekla je mr. sc. Danijela Gašparović, predsjednica udruge Mame i klinci, tate i ljubimci.

Komentiraj