Hrvatski sabor u utorak je sjednicu nastavio raspravom o prijedlogu da se novi povjerenik ili povjerenica za informiranje izabere između dvoje kandidata: Dubravke Bevandić, dugogodišnje djelatnice Ureda povjerenika za informiranje i Zorana Pičuljana, bivšeg veleposlanika u Češkoj i državnog tajnika u Ministarstvu uprave.

Nikola Grmoja iz Mosta na samom je početku zatražio stanku jer smatra da Pičuljan nije osoba za mjesto povjerenika informiranja. “Gura se čovjeka koji je bio diplomat, dobar s HDZ-om i SDP-om, čovjek za kojeg je Mate Granić svjedočio da je Zoran Milanović napredovao u diplomaciji. To je čovjek sustava, a ne čovjek koji se treba boriti protiv sustava da bi građani dobili pravodobne informacije”, rekao je Grmoja.

“Mislim da je apsolutno neodgovorno, nisko i bezobrazno na ovaj način diskvalificirati kandidata. Nemate pravo na takav način govoriti o bilo kome”, odgovorila mu je HDZ-ova Sunčana Glavak.

Stanku je zatražio i HDZ, kako bi ‘oporba pogledala zakone i shvatila o kakvoj se kandidaturi i kakvom mjestu radi’, prenosi Dnevnik.hr.

Komentiraj