GLASAČI DP-A BIJESNI ‘Ako uđete u ‘deal’ sa HDZ-om moj glas više nećete dobiti’; ‘Ovo je političko samoubojstvo’…

Autor:

17.04.2024., Zagreb - Docek izbornih rezultata za Hrvatski saboru u stozeru Domovinskog pokreta, Prava i pravde, Bloka za Hrvatsku (BLOK) i Agramera - Nezavisne liste u hotelu International. Ivan Penava Photo: Robert Anic/PIXSELL

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Domovinski pokret je na parlamentarnim izborima osvojio 14 mandata. Iako se Mislav Kolakušić od njih ogradio u slučaju ulaska u koaliciju s HDZ-om, ostat će im dovoljan broj mandata, zbog čega su postali ključan faktor za pregovore i HDZ-a i s druge strane Rijeke pravde i ostalih centrističkih i lijevih stranaka, izuzev Možemo i SDSS-a, koje je DP u startu otpisao kao potencijalne koalicijske partnere.

Službene pregovore DP je započeo jučer, prema riječima predsjednika stranke Ivana Penave. No, danima ranije u javnost su izlazile informacije da već imaju nekakve dogovore s HDZ-om o koaliciji te preuzimanju četiri ministarstva. DP je to demantirao.

Iako se njihova pozicija kao glavnog pregovarača za sastavljanje nove vlade čini najpovoljnija, s druge strane je jako nezahvalna. Naime, velik broj njihovih birača, što je vidljivo iz njihovih komentara na društvenim mrežama, strogo se protivi koaliciji s HDZ-om te bi takav čin smatrali, kako brojni od njih pišu, izdajom, javlja Index.

Domovinski pokret na službenim Facebook stranicama već danima dijeli objave u kojima piše da neće iznevjeriti svoje birače. Sve to događa se uslijed velikog broja prozivki i optužbi simpatizera i glasača ove stranke, od kojih čak dio njih smatra i da su samo pregovori s HDZ-om znak izdaje.

Evo nekoliko primjera što o tome misle ljudi koji su im dali glas. Ovo su komentari na Facebook profilu DP-a.

“Koalicija s HDZ-om nikad nikome nije donijela ništa dobro pa neće ni DP-u, a Hrvatskoj pogotovo”, jedna je od poruka građana na Facebooku.

“Ako uđete u ‘deal’ sa HDZ-om možete biti sigurni da nikad više moj glas nećete dobiti. I vjerujte mi, nisam jedini. Bolje novi izbori nego bilo kakav dogovor s pravomoćno osuđenim HDZ-om”, poručuje drugi pristaša DP-a putem Facebooka.

“Molim i preklinjem vas da ostanemo dosljedni, nema dogovora pa taman ostali u opoziciji. Sa HRVATSKIM SMEĆEM nemojte popustiti”, poručuje treći građanin putem društvene mreža.

“Vlada bez SDSS-a i bez predsjednika HDZ-a jer sve suprotno bi bilo ravno Vašem političkom samoubojstvu”, poručuje jedan od pristaša DP-a putem Facebooka.

RASPAD SISTEMA U DP-U Radić je već odlučio; Penava na mukama: Zna da bi ga ovo politički uništilo

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.