Gdje žive izvanzemaljci? Dok o NLO-u raspravlja NASA ali i Kongres, javnost se prisjeća serije neobičnih događaja u Brazilu

Autor:

Foto: Unsplash(ilustracija)

Udruga Pan Adria, koja okuplja zajednicu entuzijasta koja istražuje različite fenomene na nebu, na svojim je stranicama podijelila zanimljive detalje o seriji neobičnih događaja u Brazilu.

Naime 1966. godine seriji neobičnih događaja svjedočili su stanovnici Varginhe, Brazila.

“Tvrdili su da su vidjeli čudna stvorenja i barem jedan NLO. Čak su se pojavile tvrdnje da su brazilski dužnosnici uhvatili izvanzemaljska bića, da su životinje umirale u zoološkom vrtu, te da je jedna žena bila navodno trudna s izvanzemaljskim djetetom! Ovi izvještaji izazvali su veliki medijski interes.

Sve je počelo kad su tri mlade žene, starosti između 14 i 22 godine, 20. siječnja 1996. godine vidjele stvorenje koje su opisale kao biće s velikom glavom, čudnim očima i mrljama na koži. Ova susretljivost s “ET de Varginha” izazvala je paniku među njima.

Uskoro su se počele širiti priče o NLO-ima viđenim u prethodnim danima. Tvrdilo se da su neidentificirane životinje/izvanzemaljci skupljene i promatrane u bolnici, vojni/policijski/govornički kamioni i osoblje bili aktivni u području, a neidentificirana životinja “lutala” lokalnom šumom. Također su se pojavile priče o smrti policajca i neobjašnjivim ugibanjem životinja u lokalnom zoološkom vrtu.

Službena istraga vođena brazilskim vojnim snagama 2010. godine zaključila je da su mlade žene vjerojatno vidjele beskućnika s mentalnim poremećajem umjesto izvanzemaljca. Također su objasnili da su izvanzemaljci u bolnici zapravo bili trudni par s patuljastim rastom.

Unatoč kontroverzama, incident je ostavio traga na turizam u Varginhi. Lutke sivih izvanzemaljaca u nogometnim dresovima sada su popularne suveniri na mjestu incidenta. Grad je čak iskoristio dizajn sivih izvanzemaljaca u svojim reklamnim kampanjama.

Brazilska vlada je negirala tvrdnje teoretičara zavjera da skriva dokaze o izvanzemaljcima“, stoji na stranicama Pan Adrie.

Podsjetimo, NASA je objavila prošle godine da pregledava dokaze o tzv. neidentificiranim zračnim fenomenima koji su zamijenili dosadašnji izraz “NLO” u službenom izričaju.

Tema je dugo fascinirala javnost, ali ju je mainstream znanost izbjegavala, no čini se kako bi se to moglo promijeniti.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.