Gabrić tvrdi da ima snimku razgovora s Jelenićem, Vlada će se o glavnom državnom odvjetniku očitovati u srijedu

Autor:

Osijek: Svečano otvorenje novouređene zgrade Županijskog suda 16.11.2018., Osijek - Svecano otvorenje novouredjene zgrade Zupanijskog suda u Osijeku. Adaptacija na zgradi Zupanijskog suda, u kojoj je smjesten i Opcinski sud, zapoceta je u lipnju 2015., te je nakon zavrsene adaptacije izdana uporabna dozvola u rujnu 2018. Drzavni odvjetnik Drazen Jelenic
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Davor Javorovic/PIXSELL

Nakon što je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić optužio Nikicu Gabrića da je pokušao utjecati na tijek postupka, Gabrić je za Novu TV izjavio kako ima snimku razgovora kojom može dokazati da je istina “potpuno drugačija”.

Glavni državni odvjetnik kazao je kako je informaciju o iznudi Gabrića saznao od svojeg zamjenika Mladena Bajića, “koji je kao prijatelj oštećenika Nikice Gabrića zaprimio njegovu dojavu o počinjenju kaznenog djela iznude na njegovu štetu”.

Jelenić tvrdi kako je, zbog nužnosti žurnog postupanja, primio Gabrića s kojim je razgovarao te kako je Gabrić pokušao utjecati na predistražne faze postupka, što Gabrić opovrgava.

“Gospodin Jelenić je tražio jednu uslugu od mene, a ne ja od njega”, tvrdi Nikica Gabrić, koji je pojasnio i kako je u posjedu snimke razgovora s glavnim državnim odvjetnikom.

“Evo sad malo neka gospodin Jelenić čuje šta je pričao tu… Dakle, cijeli razgovor je snimljen, ne nezakonito nego da mi ne mogu imputirati da sam ja nešto rekao ili vršio neki pritisak”, kazao je Gabrić, dodavši da će snimku “pokazati kada bude vrijeme”.

“Volio bi da Jelenić iskaže to kako sam ja to njemu prijetio i kako sam se miješao u postupak”, dodao je Gabrić, koji je prozvao i državno odvjetništvo za “traljavo odrađen postupak”.

“Vrlo vjerojatno je njegovo članstvo u masonima moglo utjecati na postupanje DORH-a u slučaju gdje su i žrtva i osumnjičeni članovi istog masonskog pokreta. Prema tome, glavni državni odvjetnik mogao je biti ucjenjivan od masona koji je u ovom slučaju osumnjičen i mogao je biti prokazan javno od njega”, kazao je za Novu TV glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić, dodavši kako glavni državni odvjetnik “ne govori istinu” kad kaže da se nije miješao.

“Ja to mogu dokazati prilično lako, pa ako to krene u tom pravcu, ajde da vidimo kako će to ispasti”, kazao je Jelinić.

Podsjetimo, Nacional je u utorak objavio da je glavni državni odvjetnik mason, što je on u priopćenju poslanom medijima danas popodne i potvrdio. Glavni državni odvjetnik je potvrdio da je slobodni zidar od ožujka 2018. godine.

Za Jutarnji list su u utorak navečer iz Banskih dvora, nakon cjelodnevnog zvanja Vladinih dužnosnika i službenog upita za komentar Vlade o otkriću Nacionala da je glavni državni odvjetnik mason, te hoće li Vlada Saboru predložiti Jelenićevo razrješenje, neslužbeno poručili tek da će se „Vlada o svemu očitovati sutra“.

GABRIĆ O OTKRIĆU NACIONALA: “Neki su počeli odavati masonske tajne i ucjenjuju…”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.