GABRIĆ O OTKRIĆU NACIONALA: “Neki su počeli odavati masonske tajne i ucjenjuju…”

Nacional je danas objavio da je glavni državni odvjetnik mason, što je on u priopćenju poslanom medijima danas popodne i potvrdio. Prema pisanju Nacionala,  jedan od osumnjičenih za ucjenu oftalmologa Nikice Gabrića, inače novinar 7Dnevno Vuk Radić, kao mason je prisustvovao Jelenićevoj inicijaciji čime bi mogao i njega ucjenjivati da će ga javno prokazati. Glavni državni odvjetnik je potvrdio da je slobodni zidar od ožujka 2018. godine.

Odgovarajući na pitanje o Jeleniću, Nikica Gabrić je rekao da postoje stvari koje ne može govoriti zato što je tako potpisao policiji i odvjetništvu.

“Onog časa kad su pojedine osobe unutar moje masonske organizacije i nekih drugih paraorganizaciji shvatili da mi idemo prema EU, da nas velika loža Francuske prizna u vrlo relativno kratkom roku, ljudi su se našli pogođeni time da su izgubili određene pozicije, statuse i tako dalje, i počeli su odavati masonske tajne. To je motiv zašto se u ovom trenutku pojavljuju tekstovi o nama, zašto se događaju određene ucjene, medijski reketi i tako dalje”, rekao je Gabrić.

Gabrić je rekao da su masoni legalna organizacija koja poštuje zakone, ali da nitko nema pravo bez pitanja objaviti fotografije i internu komunikaciju. Rekao je da postoje povijesni razlozi za tajnost i privatnost masonskog pokreta te da i danas imaju taj problem.

“Masoni ne služe tome da nose pregače nego da djeluju na poboljšanju čovjeka i da rade korisne stvari za svoju državu i društvo”, rekao je Gabrić.

“To da prinosimo djevice, da štujemo vraga, to su sasvim neprimjerene gluposti”, poručio je Gabrić u emisiji HRT-a.

Komentiraj