Hrvatska
Decoration icon

reakcija

Franković reagirao na Krstičevićev intervju za Nacional: “Na svašta čovjek naiđe u hrvatskoj politici, ali licemjerstvu pojedinaca ne mogu se načuditi”

Autor:

24.05.2023., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru o problemu buke u Dubrovniku govorio je Mato Frankovic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković reagirao je na intervju koji je gradonačelnik Ploča i član predsjedništva SDP-a, Mišo Krstičević dao za Nacional.

“Na svašta čovjek naiđe u hrvatskoj politici, ali licemjerstvu pojedinaca se ne mogu načuditi. Naime, danas u razgovoru za jedan tjednik, gradonačelnik Ploča, u pokušaju neke insinuacije i vidljivu dozu zavisti i pakosti kaže kako je predsjednik Vlade rastrgan između europske i domaće karijere.

Pritom, niti jednom riječju, ne spominje goleme financijske koristi koje Plenkovićeva pozicija u EU donosi Hrvatskoj.
Za one koji ne znaju, Krstičevića u DNŽ zovu ‘vikend gradonačelnik’.

Gradonačelnik je Ploča, a radi u Splitu u bolnici, što je da se razumijemo također častan posao. Međutim, za razliku od povremenog Plenkovićevog odlaska u Brisel, Krstičevićev stalni boravak u Splitu, Pločama ne donosi nikakvu korist, ali donosi Krstičeviću.

Krstičević, koji se probudio nakon dvije godine jer dolaze parlamentarni izbori, istodobno tvrdi kako svakodnevno putuje u Split na posao, ali svi znaju da on većinom živi u Splitu. Za to vrijeme Grad vode činovnici. Zna li tko za još koji ovakav slučaj u Hrvatskoj i šire?

Možemo samo zamisliti što bi se događalo u javnom prostoru da je tako nešto napravio neki gradonačelnik HDZ-a.

Kad ja kao gradonačelnik Dubrovnika odlazim u Zagreb na sjednice Sabora, jednom tjedno, onda me prozivaju zbog izbivanja. Kad Krstičević kao gradonačelnik Ploča praktički živi u Splitu, nitko niti riječi da izusti”, napisao je Franković na Facebooku stavivši fotografiju s opisom “pogled vikend gradonačelnika Ploča u trenutku kada izlazi s autoceste”.

U ovom broju Nacional-a Krstičević se osvrnuo na predstojeće parlamentarne izbore, ali i ostale aktualne događaje na hrvatskoj političkoj pozornici opterećenoj aferama HDZ-a, što je čini se duboko uznemirilo Frankovića koji je odlučio stati u obranu premijera.

Podsjetimo, kada se Krstičević prvi put odlučio kandidirati na lokalnim izborima za gradonačelnika Ploča, odrekao se šest mjeseci plaće u Kliničkom bolničkom centru Split, gdje i danas, uz gradonačelnički posao u Pločama, radi puno radno vrijeme kao kirurg ortoped.

MIŠO KRSTIČEVIĆ: ‘Andrej Plenković kontinuirano je rastrgan između europske političke karijere s jedne i autoritarnih poriva s druge strane’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.