FOTO: Završio Eko-paket projekt s rekordnim brojem prijava

Projekt Eko-paket

Proglašeni su pobjednici natječaja u sklopu projekta Eko-paket u organizaciji tvrtke Tetra Pak® i udruge Lijepa naša.

Sedmo po redu izdanje projekta, u kojem je sudjelovalo rekordnih 107 Ekoškola i vrtića iz cijele Hrvatske te više od 1 500 djece, završilo je dodjelom nagrada pobjednicima.

Iz godine u godinu itekako se podigla svijest o pravilnom zbrinjavanju otpada te je ovaj edukativni projekt prepoznat kao kvalitetan način za podučavanje djece, kroz edukativne radionice i kreativne zadatke, o ovom aspektu brige za prirodu.

Tijekom projekta smo mogli vidjeti kulise za igrokaz ‘Šuma Striborova’ izrađene od spomenute ambalaže, edukativne plakate o utjecaju klimatskih promjena na okoliš također od istog materijala te različite uporabne predmete poput pernica za školski pribor, ormarića za cipele ili posude za sadnice.

Trud i posvećenost djece i odgajatelja projektu Eko-paket još jednom je pokazao da itekako postoji interes za zaštitu prirode i pravilno zbrinjavanje otpada te poticaj za daljnje pozitivne promjene.

Pobjednik u kategoriji dječjih vrtića je Dječji vrtić Leptir iz Sesveta, u kategoriji djece od 1. do 4. razreda osnovne škole pobjedu je odnijela Osnovna škola Ivana Brlić Mažuranić iz Strizivojne, dok su učenici Osnovne škole Vladimir Nazor iz Postire pobijedili u kategoriji od 5. do 8. razreda.

Komentiraj