FOTO: Uskoro starta poznati Vienna City Marathon

Bečki maraton najveći je austrijski sportski događaj na kojem sudjeluje 120 nacija i koje u različitim disciplinama tijekom nedjeljnog maratona pređu ukupno 750 000 kilometara – što je kao da su 18 puta okružili Zemlju.

34. Bečki maraton održat će se u nedjelju, 23. travnja, u disciplinama maraton, polumaraton i štafeta. Već peti put zaredom prijavljeno je više od 40 000 sudionika, a duž maratonske staze očekuje se i milijun gledatelja koji će navijati za trkače.

I ove godine trka kreće od zgrade Bečkog međunarodnog centra, odakle se nastavlja preko mosta Reichsbrücke, kroz bečki Prater do ulice Ringstraße, Državne opere i dvorca Schönbrunn i natrag preko ulice Ringstraße i Pratera. Cilj trke je kao i svake godine između kazališta Burgtheater i zgrade gradske skupštine.

Prvi put ove godine održat će se i Super subota, tj. ‘Vienna 10K’ – trka dužine 10 km koja će spojiti profesionalne atletičare i rekreativne trkače. Trka počinje pored panoramskog kotača u Prateru, a završava također kod Burgtheatera. U subotu je na programu i austrijska atletska reprezentacija, ali i trke za djecu i mlade, kao i proslava povodom maratona u svečanoj dvorani gradske skupštine.

I ove godine je naglasak na humanitarnom karakteru maratona. Svaki sudionik maratona može trčati za dobrotvornu organizaciju po vlastitom izboru. Prošle godine je tako sakupljeno oko 150 tisuća eura u dobrotvorne svrhe.

Više o sportskom eventu pogledajte na www.vienna-marathon.com.

Komentiraj