FOTO: Finale projekta DNA u galeriji ‘Oris – kuća arhitekture’

DNA projekt

Finale projekta DNA u prepunoj galeriji ‘Oris – kući arhitekture’ obilježila je izložba na kojoj su prikazane umjetničke ilustracije šest mladih autora.

Projekt su podržala i brojna poznata lica iz svijeta umjetnosti, mode, dizajna: Tihana Harapin Zalepugin, Branka Donassy, Zoran Aragović, Martina Vrdoljak Ranilović, Kristina Bangoura, Nenad Sovilj, Karla Zelić, Mirna Savić i mnogi drugi.

Na izložbi se predstavilo šest umjetnika. Među njima je ilustratorica Srđana Modrinić, poznatija po svojem umjetničkom imenu BooBoo. Među šest odabranih našla se i djevojka po imenu Hana Tintor, koja inspiraciju za crtane interpretacije crpi iz stvarnih motiva. Lovro Škiljić, glazbenik i dugogodišnji voditelj na Radio Studentu u svojim ilustracijama isprepliće likovnu i glazbenu umjetnost. Rudolf Crnko ili Glitchboy 2000 koristi spoj glitcha, svoju umjetničku odiseju započeo je u street art domeni. Svoj DNA rad imao je priliku predstaviti i Silvio Ivkić, mističan i subverzivan umjetnik. Ilustrator Mladen Udovčić, posljednji je imao priliku predstaviti svoj rad,a  inspiraciju pronalazi u svijetu fantastičnih bića, crtica iz života i društvenih komentara.

Istaknimo kako su ove jedinstvne ilustracije proteklih godinu dana krasile naslovnicu modnog portala FASHION.HR Style Community. Zanimljivost projekta je i u tome što su čitatelji mogli preuzeti fotografije umjetničkih radova na svoje elektroničke uređaje te su oni na ovaj način zaživjeli i u digitalnom svijetu.

Komentiraj