Međunarodni karate kup Mladosti okupio je više od 563 mladih sportaša iz 61 kluba iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Slovačke.

Jedan od najstarijih karate turnira u Hrvatskoj održao se tradicionalno u Ivanić Gradu, a svoju vještinu i snagu odmjerili su djevojčice i dječaci u dobi između 7 i 15 godina, a nadmetali su se u kategorijama kata i borbi.

“Izrazito smo zadovoljni odazivom natjecatelja kao i kvalitetom prikazanih kata i borbi. Primili smo također čestitke od predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović, za kvalitetu organizacije Karate kupa“, izjavio je Krešimir Golubić, predsjednik Karate kluba Mladost Ivanić-Grad.

S prigodnim govorom natjecateljima, sportašima i svima prisutnima obratio se i gradonačelnik Ivanić Grada, Javor Bojan Leš:

“Ovo je jedno od najstarijih i najvećih natjecanja. Svake godine sve je više natjecatelja, a zbog svoje dobre organizacije svrstava se među najbolje karate turnire u Hrvatskoj za djecu od 7 do 15 godina. Ponosni smo što smo kao grad dio te priče“.

Po broju osvojenih prvih mjesta najuspješniji je KK Globus iz Čakovca (5 zlata, 9 ukupno osvojenih medalja), drugi je KK Mladost Ivanić-Grad (3 zlata, 17 ukupno osvojenih medalja), treći je KK IPON Zagreb (3 zlata, 8 ukupno osvojenih medalja).

Natjecanje je na tribinama pratilo oko 600 gledatelja.

Detaljnije rezultate možete pronaći na:

www.karate.com.hr

http://karate.com.hr/Tournament/30-kup-mladosti-2018/Results/85?dg=180

Komentiraj