HINA/ Damir SENČAR

FOTO: KOVAČ I MODRIĆ UOČI UTAKMICE “Nitko nam neće ništa pokloniti, pa tako ni Azerbajdžan”

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak igra kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine protiv Azerbajdžana, a pred novinare su u srijedu stali izbornik Niko Kovač i Luka Modrić, koji će zbog kartona Darija Srne, prvi put nositi kapetansku vrpcu.

Kovač je rekao kako su zadovoljni postignutim, ali kako još ništa nisu postigli. “Ne bih se složio da je Azerbajdžan meč-lopta jer sutra ne možemo ništa završiti. Moramo odigrati dobro kako bismo u naredne tri utakmice imali tu meč-loptu”, rekao je izbornik.

Na klupi Azerbajdžana čeka Robert Prosinečki koji je, kaže Kovač, Azerbajdžancima usadio novi duh te stil i sustav igre. “Traži od njih posjed lopte bez obzira na protivnika i mislim da će to biti slučaj i protiv nas. S publikom iza sebe bit će i jako samopouzdan”, ističe Kovač, ali vjeruje u uspjeh u Bakuu. Sretan je što su svi prošli pripreme io što nema ozlijeđenih.

“Nitko nam neće ništa pokloniti, pa tako ni Azerbajdžan. Prosinečki i ja smo zajedno igrali, ali više ne igramo, i ne bih volio ovaj susret gledati kao dvoboj nas dvojice”, objašnjava Kovač.

 

  • Umjesto kartoniranog Srna mjesto na desnom boku zauzet će Šime Vrsaljko, a Kovač kaže kako je na terenu sve posloženo i kako više nema upitnika.

 

“Hrvatska je uvijek imala igrače iz lige petice, ali ne trebamo previše gledati transfere, imaju ih i druge reprezentacije. Jedno je pričati, a drugo pokazivati na terenu. Nitko nije ništa postigao kroz priču, nego samo kroz rad”, naglasio je.

Zaključio je kako nema kalkulacija za Norvešku – Hrvatska je trenutno u potpunosti koncentritana na utakmicu s Azerbajdžanom. “Vrijeme bi moglo biti malo teže za igru, travnjak nije savršen što bi moglo pogodovati domaćinu, ali nećemo tražiti alibije. Znamo po što smo došli”.

Luka Modrić rekao je kako dosta toga ovisi o njima samima, ali ističe kako je Azerbajžan potpuno druga momčad od one iz Osijeka. Veznjak Reala smatra kako će utakmica biti teška, ali vjeruje u pobjedu. “Usredotočeni smo, nema razloga da ne budemo. Nekoliko je igrača promijenilo klubove, ali to neće utjecati na njih, nego im može biti samo dodatni motiv. Dobro smo trenirali ova dva dana, atmosfera je dobra i vjerujem da ćemo to prenijeti na teren, odigrati dobru utakmicu, te izaći kao pobjednici”, kazao je Modrić.

Složio se kako su koncentrirani samo na Azerbajdžan, a o Norveškoj će misliti kada završi utakmica – idu korak po korak. Iznimo je sretan što će po prvo put nositi kapetansku vrpcu oko ruke. “To mi je velika čast i odgovornost i vjerujem da će moj kapetanski debi završiti pozitivno, da ću na pravi način predstavljati Hrvatsku”, završio je Modrić.

Komentiraj