facebook.com, Konoba Burin

FOTO: KONOBA BURIN Zagrebački restoran s dušom, srcem i odličnom ponudom

Konoba Burin je zagrebački restoran s tradicijom duljom od 80 godina. Smješten na raskršću Heinzelove i Zvonimirove ulice, pruža ugodan i ležeran ambijent.

Novi vlasnik Marko Vilenica za NStyle je rekao da su u konceptu spojili stari štih konobe s modernom kuhinjom.

Konoba Burin nekad je bila isključivo riblji restoran, a sada u svojoj ponudi ima i brojne mesne specijalitete. “Gostima nudimo podjednako riblja i mesna jela. Ribu nabavljamo
od hrvatskih ribara iz Šibenika i Zadra, uvijek je svježa i iz divljeg ulova”, rekao je Vilenica.

Ovisno o ulovu kreira se riblji menu, a najčešće su na njemu šampjeri, brancini, orade i zubaci. “U ponudi često imamo i izvrsnu jadransku tunu, tako da gostima spremamo ukusne steakove, ali i tatar od te ribe”, objasnio je Vilenica.

Jadranski meni upotpunjuju specijaliteti od liganja, hobotnica i škampi. Osim morskih specijaliteta restoran nudi i razna mesna jela, a najponosniji su na svoj tatarski biftek.

“Konobar ga pripravlja pred gostom, što je danas rijetkost u domaćim restoranima. Naš biftek je od najfinijeg mesa, a u njega se dodaje još 18 različitih začina, što ga čini najboljim u Zagrebu, a i puno šire”, rekao je Vilenica.

 

  • Restoran je prigodan podjednako za obiteljske i poslovne ručkove i večere, a od nedavno su u ponudu uveli i dnevne menije, u kojima najčešće služe tri slijeda po pristupačnoj cijeni

 

INAČE, MESO NABAVLJAJU iz domaćih, malih privatnih mesnica, dok svježe povrće dolazi sa zagrebačkih tržnica. Dvije vrste tjestenine koje imaju u ponudi sami pripravljaju, kao i kruh, dok rižota rade od vrhunske riže iz Italije. U ponudi imaju obično dvije ili tri sezonske juhe. Ovog proljeća najtraženija i najhvaljenija bila je juha od svježih šparoga s black tiger kozicama.

Gostima za predjelo nude i domaći imotski pršut, kao i tri vrste domaćih sireva, što je gotovo nezamislivo bez ukusnog vina. Tako se na vinskoj karti nalazi više od 50 vrsta vina, najvećim dijelom porijeklom iz Hrvatske.

“Najviše vina imamo iz Iločkih podruma. U ponudi imamo sva njihova vrhunska vina. Cijene su pristojne, a služimo i na čaše”, izjavio je Vilenica i dodao da pored vina, gostima nude odlične pjenušce, šampanjac Dom Perignon, Zacapa rum i drugo.

Novi gastro koncept Burina izradio je Robert Slogar, kuhar s internacionalnim i domaćim iskustvom koji je pet puta osvojio titulu Hrvatskog kulinarskog saveza za najboljeg kuhara.

 

  • U Burinu podjednako pažnje pridaju pripremi ribljih i mesnih jela. Na meniju se, pored ostalog, mogu pronaći ukusni tuna steakovi, otkošteni fileti raznih svježih jadranskih riba iz divljeg ulova, ali i brojna i raznolika jela od svježeg mesa

 

No njegov koncept ne samo da je naslijedio, već je nadogradio i unaprijedio Slogarov sin Carlo, koji je ujedno i šef kuhinje u Burinu.”

Događalo nam se da neki naši gosti, gastronomski znalci, pozovu mladog Slogara kako bi mu rekli da je nadmašio oca”, naglasio je Vilenica.

Iako je mlad, Karlu Slogaru to nije prvi restoran u kojem je preuzeo mjesto glavnog kuhara i već je vodio kuhinje brojnih poznatih zagrebačkih restorana.

KONOBA BURIN PODJEDNAKO JE prigodna za poslovna i obiteljska okupljanja, ali i za sve one koji su samo željni ukusnog ručka ili večere u ugodnom ambijentu. Takvom ambijentu pridonose i tamburaši koji tamo nastupaju svakog četvrtka od 18 sati, a voditelji restorana imaju u planu uvesti i posebni program za ponedjeljak namijenjen zaposlenim ljudima, kako bi se relaksirali i opustili na početku radnog tjedna.

Gostima su osigurali dodatnih 15 parkirnih mjesta kod obližnjeg restorana “Dalmatinka”,
niže u Heinzelovoj ulici, a nakon ljeta namjeravaju uvesti i valet parking. “Gost će prepustiti parkiranje našem čovjeku ispred restorana, a kad poželi otići, automobil će ga tamo i čekati”, objasnio je Vilenica.

Carlo Slogar, Marko Vilenica, Krešimir Potočić
Carlo Slogar, Marko Vilenica, Krešimir Potočić
Konoba Burin
Konoba Burin
Konoba Burin
Konoba Burin

Komentiraj