Hina

Foto dani mladih u Karlovcu od 10. do 15. kolovoza

Multimedijska manifestacija Foto dani mladih održat će se u Karlovcu od 10. do 15. kolovoza u organizaciji karlovačke udruge Izvan fokusa te okupiti četrdesetak sudionika iz Hrvatske, Crne Gore, Nizozemske, Srbije, SAD-a, Španjolske i Italije, dok će u popratnom glazbenom programu PickUp Music Festivalu 10. i 11. kolovoza na Starom gradu Dubovcu nastupiti osam bendova, među kojima su Let 3 i Jinxi, najavili su organizatori na tiskovnoj konferenciji u srijedu.

Riječ je o manifestaciji u sklopu koje se održava veliko fotografsko natjecanje za mlade fotografe u dobi od 16 do 21 godine, a koja se ove godine održava sedmi put.

Natjecateljski dio programa Festivala obuhvatit će tri kategorije: turističku fotografiju, umjetničku fotografiju i reklamnu fotografiju u kojima će sudionici moći pokazati vještinu fotografiranja s modelom i na zadanu temu. Najbolji mladi fotograf osvojit će i vrijedan poklon Canona, sponzora Foto dana mladih.

Direktor festivala Filip Trezner i voditelj glazbenog programa Gabriel Janković u ime udruge Izvan Fokusa istaknuli su su da će ove godine sva produkcijska oprema i za glazbeni i za foto i filmski program biti na izrazito visokoj tehničkoj razini.

“Ove smo godine jako podigli produkcijsku razinu, postoji puno manifestacija, sada je bitnija kvaliteta od kvantitete, tako da će se filmski program, primjerice, gledati na najvećem filmskom platnu koje je Karlovac ikad vidio na otvorenom, širine 11 metara”, rekao je Trezner.

Osim natjecateljskog programa, sudionici će imati priliku sudjelovati i u edukativnim radionicama i predavanjima. Goran Vrakela održat će predavanje “Event fotografija”, Sanja Zanki “Kako organizirati festival za mlade nekad i danas”, a održat će se i radionica snimanja DSLR fotoaparatom pod stručnim vodstvom akademske snimateljice Dinke Radonić.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Hrvatskog audio vizualnog centra te Karlovačke županije i Grada Karlovca, a sponzori su Heineken Hrvatska i Canon.

Ljudmila Bratko Gašpić istaknula je u ime Heineken Hrvatska da je pivovara prihvatila ove godine biti glavni sponzor manifestacije jer je u proteklih nekoliko godina u ovoj manifestaciji prepoznala jedno od važnijih događanja u Karlovcu i na širem području.

“Udruga Izvan fokusa u zadnjih je pet godina pokazala potencijal da trajno značajno doprinosi kulturnom i društvenom životu grada, Foto dani mladih sada imaju i međunarodni karakter, a razlog je i što ih prati bogat popratni program, jer uz Pick up glazbeni program tu su i filmske i izložbene aktivnosti i bogat edukacijski, radionički i zabavni program”, rekla je Bratko Gašpić.

Komentiraj