Goran Perišin Gox

FOTO: BATAK GRILL Novi koncept restorana na Radničkoj cesti

Prateći svjetske trendove i gastro ponudu u Gradu Zagrebu, Batak tim svojim je gostima opet pripremio nešto novo i drugačije.

Svi zaljubljenici u dobru hranu, koji jednako tako uživaju u ugodnom ozračju i modernom interijeru, dobili su novo idealno mjesto za ručak, poslovne sastanke i druženja.

Kako Radnička ulica slovi kao simbol transformacije Grada Zagreba, tako je i Batak Grill tamo našao svoje mjesto i ponudio brojnim poslovnim ljudima u okolici i šire novi koncept Batak restorana, koji je prvi put predstavljen na Kajzerici.

I ovoga je puta za interijer i moderan industrijski stil bila zadužena arhitektica Boška Bahtijarević iz studija Arhitektri. U novom prostoru došlo je do novih izazova, kao što je i posebnost građevine u poslovnoj četvrti Zagreba.

“Prostor je već bio definiran tako da su ostali svi arhitektonski i utilitarni elementi, poput elipse i dvostruke visine. Ideja je bila da taj veliki volumen nekako smanjimo i “ublažimo“ količinu stakla, tako da smo zatvarali dijelove vanjske bravarije te oblagali zidove opekom. Na taj smo način u prizemnom dijelu dobili intimniju atmosferu, dok je prostor dodatno naglašen mnoštvom viseće rasvjete koja “smanjuje“ visinu te ujedno daje toplinu prostoru. Bilo je svakako zanimljivo upotrijebiti elemente koji čine dio novog koncepta uređenja u Batak restoranima“, priča arhitektica.

“Na galeriji smo odlučili da ona ne treba biti vidljiva iz prizemlja kako bi se gost osjećao ugodno. Umjesto staklene ograde, napravili smo zid i postavili predimenzioniranu klupu u ‘chesterfield stilu’ – ona je tu za svakoga, a ne samo za odabrane kao u svojoj klasičnoj verziji. Na galeriji smo srušili cijeli dio pomoćne kuhinje te uz ventilacijsku vertikalu napravili vitrinu, dok smo dizalo za hranu iskoristili kao kulisu a ne kao nešto što treba sakriti – tako je nešto korisno ujedno postalo i dekorativno“, otkrila je Boška Bahtijarević.

Ugodna atmosfera i izvrsna hrana ključ su sretnih i sitih gostiju, a za odličnu uslugu i ispunjenje svih gurmanskih želja, na raspolaganju Vam stoji uvijek ljubazno Batak osoblje koje će se pobrinuti da Vam objed ostane u lijepom sjećanju.

Uz novu lokaciju, Batak tim predstavio je i novo jelo – teleću koljenicu s kriškama mladog krumpira i pancetom.

www.batak-grill.hr

Komentiraj