Vjerujući u tradiciju, vrijednosti karakteristične za slavljenje Božića, ali i svoju prepoznatljivost, općina Marija Bistrica odlučila je svojim gostima, stanovnicima, ali i mnogobrojnim turistima pružiti više.

Tako će u nedjelju (17.12.) s početkom u 10 sati, advent u Mariji Bistrici, spajajući gastronomiju i kulturu dobiti tradicionalni adventski (do)ručak. Bit će to događaj koji će svim posjetiteljima predstaviti sve najbolje što advent može ponuditi.

Adventski (do)ručak predstavit će vrhunsku gastronomiju, a svoja jela ponudit će renomirani ugostiteljski objekti Marije Bistrice. Na menijima će se između ostalog naći: zagorska juha od vrganja, krvavice sa zeljem, sendvič od mesa s paca, svinjska jetrica u saftu sa žgancima, Bluesun buncek burger, zagorski hrskavi kašoto, sarma te odojak s grah salatom.

Za slatko će biti zadužena Udruga Hrvatska žena Marija Bistrica koja će “prostrti” svoj slatki stol, posebno mjesto naći će i domaća vina bistričkog kraja, dok će se kao dio tradicije nuditi i kuhani gvirc koji je posebnost Marije Bistrice. Gvirc je tradicionalno piće od meda koje poslužuju medičari u Mariji Bistrici a samo na bistričkom Adventu nudit će se u kuhanom obliku.

Uz recepte i okuse, koji će mnoge ostaviti bez daha, ništa skromniji neće biti ni glazbeni program, a svojim će ga nastupom obogatiti Damir Kedžo, glazbenik koji svojim glasom i pjesmama polako, ali i sigurno osvaja hrvatsku glazbenu scenu.

Damir Kedžo predstavit će se svojim pjesmama, ali i tradicionalnim adventskim repertoarom u kojem će mu pomoći glazbeni sastav Božja slava, prepoznatljiv po svojim duhovnim pjesmama.

Uz njih pred publikom u Mariji Bistrici zapjevat će i ženski vokalni sastavi Allegre i Dora te upotpuniti bogatu adventsku nedjelju ove lijepe općine.

Tradicionalni adventski (do)ručak bit će tako simbioza glazbe, veselja i ljubavi te mjesto blagdanskog zajedništva.

Komentiraj