SASTAV NOVE VLADE: Nina Obuljen preuzima Ministarstvo kulture od Zlatka Hasanbegovića

Patrik Macek/PIXSELL

Iako Andrej Plenković još nije javno kazao sva imena u svojoj vladi neslužbeno se doznaje njezin sastav.

Tako bi Tomislav Tolušić umjesto Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, koje je vodio u prošloj vladi, trebao preuzeti Ministarstvo poljoprivrede dok će na mjesto ministra zdravstva doći Milan Kujundžić koji će naslijediti Daria Nakića, doznaje N1.

Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova preuzet će Gabriela Žalac, Martina Dalić će zauzeti mjesto ministrice gospodarstva, a Nina Obuljen naslijedit će Ministarstvo kulture od Zlatka Hasanbegovića.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku preuzeti će Nada Murganić, Tomislav Ćorić preuzima Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, a na čelo resora turizma će zasjesti Gari Capelli.

Kako piše N1, Oleg Butković ostat će na čelu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Damir Krstičević preuzima resor obrane, a Zdravko Marić ostaje ministar financija.

Pavo Barišić preuzima Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a Davor Ivo Stier preuzet će Ministarstvo vanjskih poslova što znači da u novoj vladi neće biti ni Mire Kovača. Na čelu Ministarstva branitelja i dalje ostaje Tomo Medved.

Komentiraj