Finale svjetskog kupa u samostrelu u Dubravi

Finale ovogodišnjeg svjetskog kupa u disciplini Field samostrela održati će se 6. i 7.  prosinca u školskoj sportskoj dvorani u Dubravi, mjestu pokraj Vrbovca, udaljenom  40-ak kilometara od Zagreba.

Po pravilima svjetske samostrelske unije u Finalu svjetskog kupa nastupiti će po 16 strijelaca u muškoj i ženskoj konkurenciji, a boje Hrvatske branit će Valentina Pereglin, Sanja Komar i Mihaela Obrovečki u ženskoj te Domagoj Pereglin, Andrej Krstinić i Marijan Kajfeš.

“Finale će se održati u dvorani na 18 metara i u njemu će se strijelci kroz kvalifikacije od 30 strelica izboriti za startne pozicije. Nakon kvalifikacija na redu su eliminacije u kojima će se sastati 1. protiv 16., drugi protiv 15… i tako redom, računajući plasman kvalifikacijskog meča. Nakon osmine finala na redu je četvrtfinale pa polufinale, a na kraju će se održati mečevi za brončanu i zlatnu medalju u obje kategorije (ženskoj i muškoj). Pobjednicima će pripasti, uz medalje, i mali kristalni globus”, izjavio je za Hinu standardni član reprezentacija Marijan Kajfeš koji smatra da bi mali kristalni globus u muškoj i ženskoj konkurenciji mogao ostati u Hrvatskoj, a ne bi bilo prvi put da oba trofeja ostanu u obitelji Pereglin.

Natjecanja započinju u petak, kada se gađaju kvalifikacije te eliminacije zaključno sa četvrfinalom dok su u subotu na programu borbe za medalje.

Komentiraj