Filmovi o čudovištima donose novac, Ryan Gosling postaje jedan od njih

Filmska kompanija Universal još je 1935. godine producirala snimanje filma “Werewolf of London” sa Henryjem Hullom u glavnoj ulozi da bi šest godina kasnije ponovo iskoristila tog monstruma kako bi snimili film „Vukodlak“ (The Wolf Man) sa Lonom Chaneyem Jr. u glavnoj ulozi. Sada je očigledno došlo vrijeme da se ponovo iskoristi Vukodlak te će ovog puta uloga Vukodlaka pripasti Ryanu Goslingu.

U ovom trenutku nepoznato je tko će režirati film, ali kako doznaje magazin Variety, ozbiljan kandidat je Cory Finley, čiji je posljednji film „Loše obrazovanje“ (Bad Education) sa Hughom Jackmanom i Allison Janney popraćen odličnim kritikama. Što se tiče scenarija, osnovnu ideju dao je upravo Gosling, dok su tu ideju raspisale Lauren Schuker Blum i  Rebecca Angelo, poznate kao autorice serije “Orange is the New Black”. Radnja filma, kako se saznaje, biti će smještena u današnje vrijeme.

Odluka kompanije Universal da iskoristi filmska prava koja posjeduje na određena čudovišta kao što je Vukodlak uslijedila je nakon što je film „Nevidljiv čovjek“ zaradio više od 122 milijuna dolara u svjetskim kinima a snimljen je za samo sedam milijuna dolara. Ostala čudovišta za koja kompanija Universal posjeduje filmska prava su Drakula, Frankenstein, Mumija, Stvorenje iz Crne lagune i tako dalje.

Nepoznato je kada će novi film o Vukodlaku biti snimljen s obzirom da Gosling prvo mora snimiti film „The Martian” prema knjizi Andyja Weira, a koji će režirati Phil Lord i Chris Miller.

Komentiraj