Filipović komentirao Škoru, pa ‘opleo’ po Tomaševiću, evo što kaže o konkurenciji

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović u četvrtak je iznio dio svog programa za upravljanje gradom i komentirao kandidaturu Miroslava Škore na lokalnim izborima.

“Mislim da će Miroslav Škoro dobiti etiketu najhrabrijeg političara u Hrvatskoj jer je mjesecima skupljao hrabrost i tek nakon što se jučer uvjerio da je pokojni gradonačeknik pokopan, najavio je svoju kandidautu. Najhrabriji je i iz razloga jer ne znam nikoga tko je odlučio srljati u treći izborni poraz u nizu”, rekao je Filipović i dodao da je Škoro sudjelovao na Adventu. “Svi znamo kako su se dodjeljivale kućice. I što sad? Nije dovoljna jedna kućica, nego pet ili deset? Našim je sugrađanima naplaćivao najskuplji parking u Zagrebu ispred bolnice. Nije dovoljan jedan parking, treba cijeli grad uzeti za parking”, kaže.

Poručio je da će ponuditi novi model upravljanja gradom koji se bazira na konsolidaciji donacija, na transparentnoj obnovi grada kao i na projektima za naše sugrađane. “Svim sugrađanima će biti dostupni svi ugovori na koji su potrošeni njihovi novci. Kad se gradi, bit će natpis gdje će se moći vidjeti što se radi, koja je cijena, rok i tko to radi. Inzistirat ću da svi pročelnici u gradskoj upravi i direktori u gradskim poduzećima objave imovinske kartice. Za podizanje transparentnosti svi članovi oporbe će imati pravo sudjelovati u javnim natječajima posebno onima velike vrijednosti. Uvest ću međunarodni antikorupcijski standard koji je uveden u Pragu”, rekao je novinarima Filipović.

Kaže i da je četiri godine u Skupštini kritizirao i nudio rješenja, a da je najviše upozoravao na loše stanje gradskih financija. U odgovoru na pitanje smatra li da je Škoro iskoristio ovu situaciju Filipović je iskritizirao i čelnika Možemo! Tomislava Tomaševića. “Škoro je najhrabriji političar kojeg poznajem u državi. Osvrnut ću se na Tomaševića koji je rekao da ima 400 ljudi koji mu dojavljuju vijesti iz Gradske uprave. To me ražalostilo jer implicira da će s njima preuzeti Zagreb i da nisu važne ni reference ni znanje, nego aktivizam. Ne možemo tako. Sandra Benčić je ovih dana tvrdila da se u Gradskoj upravi uništava dokumentacija. Pozivam sve institucije da provjere te navode jer ako je to točno, građani moraju znati. Ako nije točno, građani moraju znati da ih Benčić i Tomašević obmanjuju kako bi pripremili preuzimanje grada sa svojih 400 aktivista”, kazao je.

O konkurenciji na lokalnim izborima kaže: “Svatko tko u utrku ulazi da bi došao do još više adventskih kućica, nije konkurencija nikome, ni meni ni Tomaševiću. Svi koji nemaju iskustvo koje se tiče grada, a osim Tomaševića nema ga nitko, svi oni objektivno nisu ozbiljna konkurencija. Grad nema vremena za čekanje.”

Na sprovod zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, kaže, došao je kao zastupnik koji je četiri godine bio u Gradskoj skupštini i profesionalno surađivao s Bandićem. “Mislim da je to bio minimum ljudskosti i pristojnosti od svakoga iz Skupštine”, rekao je.

Kandidat HDZ-a za prvog čovjeka Zagreba najavio je i da neće biti otpuštanja u Gradskoj upravi. “Ono što su Tomašević i Klisović najavili da će rezati glave i tjerati ljude, tvrdim da nitko neće izgubiti posao. No, uvest ću sustav nagrađivanja i najbolji će imati priliku napredovati i razvijati potencijal”, rekao je i zaključio da će, u slučaju pobjede, njegov najvažniji projekt biti Nacionalna dječja bolnica.

Komentiraj