FIFA igre nestale iz prodaje

Autor:

EA

Electronic Arts uklonio je sve FIFA igre iz digitalnih trgovina, među kojima su Steam, Xbox i PlayStation, samo dan prije lansiranja prve igre u svojoj zamjenskoj franšizi, EA Sports FC 24, 29. rujna.

Uklanjanje se dogodilo bez upozorenja, ali igrači su ga brzo primijetili. U Xbox Storeu, naslovi kao što su FIFA 14 još su uvijek na popisu, ali su označeni kao “trenutno nedostupni”. Na Steamu, pretraga za FIFA daje EA Sports FC 24 kao najbolji rezultat.

Međutim, čini se da su FIFA 22 i 23 još uvijek dostupne za igranje kao dio pretplate na EA Play, koja je također uključena u Xbox Game Pass Ultimate. I FIFA bodovi su još uvijek dostupni za kupnju u svim trgovinama, a mogu se potrošiti u Ultimate Team načinu igre.

Uklanjanje igara s popisa vjerojatno je došlo zbog problema s licenciranjem. EA se razišao sa svjetskim nogometnim krovnim tijelom FIFA-om nakon 30-godišnjeg partnerstva, a sada ide sam, mijenjajući svoju nogometnu seriju u EA Sports FC. Kraj EA-ovog ugovora s FIFA-om vjerojatno znači da je izgubio pravo na prodaju čak i ranijih igara pod imenom FIFA.

Čak i ako je to slučaj, EA neće biti previše tužan što će biti prisiljen ukloniti FIFA igre iz svog kataloga. Ogromna popularnost serije čini njezino rebranding izazovom; uklanjanje svih tih FIFA igara iz rezultata pretraživanja, promicanje EA Sports FC 24 na vrh pretraživanja, bit će koristan alat za uspostavljanje novog imena, prenosi Polygon.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će tržište rabljenih igara reagirati. Godišnje, sportske igre obično gube svoju vrijednost vrlo brzo nakon što ih zamijeni najnovija verzija, ali potpuna digitalna nedostupnost FIFA-e može ove igre učiniti iznimkom.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.