festivaltata.hr

Festival tata u Hrvatskoj traje do 22. travnja

Na Dan očeva počeo je i Festival tata u Hrvatskoj koji će trajati do 22. travnja, event provodi Veleposlanstvo Švedske u suradnji s partnerima, nevladinim udrugama Status M i Roditelji u akciji–Roda.

Festival tata nastavlja se na projekt Švedskog Instituta i švedskog fotografa Johan Bävmana – Swedish Dads, koji je proveden kao izložba s dodatnim događanjima u nekoliko desetaka država diljem svijeta.

Cilj projekta u svim je zemljama inspirirati očeve na aktivno uključivanje o odgoj.

Pozivaju se tate u Hrvatskoj da podijele na svom Facebooku profilu fotografiju sebe sa svojim djetetom u svakodnevnim situacijama s hashtagom #supertata.

Među njima bit će odabrano 25 fotografija koje će zajedno s fotografijama švedskih tata biti postavljene kao izložba od 20. do 22. travnja u Galeriji Forum (Teslina 7).

Svi detalji o natječaju nalaze se na internetskoj stranici: www.festivaltata.hr/foto-natjecaj-supertata/

FOTO: Švedski Institut

U sklopu festivala, u utorak (17. travnja) održat će se okrugli stol u suradnji s Odborom za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora, na kojem će glavna tema biti aktivna uloga očeva u odgoju djece i očinski dopust.

Digitalna brošura o važnosti uključenog očinstva, koju su izradili partneri iz udruge Roditelji u akciji-Roda, s konkretnim savjetima za tate biti će dostupna za preuzimanje na web stranicama partnera od 3. travnja.

Više informacija o dodatnim sadržajima pogledajte i pratite na: www.festivaltata.hr

Komentiraj