Festival StudentCuts u znaku novih tehnologija osvaja Studentski Centar

StudentCuts

Treći festival StudentCuts u znaku novih tehnologija osvaja Studentski Centar.

StudentCuts, festival koji podupire i promovira razne oblike studentskih kreativnih radova, održava se 13. i 14. svibnja u Studentskom centru u Zagrebu.

StudentCuts je nastao iz ideje Ivana Rajkovića, predavača na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, koji je u sklopu Erasmus programa razmjene nastavnika gostovao na Sveučilištu u Mariboru, gdje je u suradnji s njihovim nastavnim kadrom sudjelovao i u pokretanju slovenske inačice  festivala.

Po prvi puta održan u svibnju 2014. godine, festival je svojim bogatim filmskim programom, koncertima i tribinama privukao veliku zanimanje i potporu medija i sponzora te veliki interes studentske javnosti.

Godine 2016. festival StudentCuts se seli iz Studentskog doma ‘Stjepan Radić’ u Studentski centar u Savskoj ulici gdje će svoj bogati program održavati na dvije lokacije – predvorju kina SC te MM centru.

Iako sa samo dvije natjecateljske kategorije fotografije i filma, treće po redu izdanje festivala donosi mnogo inovativnih sadržaja koji kreativnosti pristupaju kroz tehnološki aspekt.

U središtu festivala je predstava pod naslovom ‘Reproduction of visual and infrared spectrum’ autora Ivana Rajkovića kojom će festival biti otvoren i koja uz korištenje Infrared tehnologije na inovativni način komunicira s gledateljem i otvara nove mogućnosti multimedije.

Dvodnevna događanja upotpunit će i brojni popratni sadržaji. Kao i prethodnih godina program uključuje koncerte te tribinu, a ove godine posjetitelji će moći iskusiti virtualnu realnost u VR kutku te odmjeriti snage na gaming turnirima i u stolnom nogometu. Također, organizirane su i radionice fotografije i izrade vinesa.

I ove godine festival je u potpunosti u organizaciji studenata pod budnim okom mentora Tehničkog veleučilišta u Zagrebu kao glavnog pokrovitelja i mnogih drugih sponzora.

Komentiraj