IWCZ

Festival hrane iz 50 zemalja svijeta na Božićnom sajmu u organizaciji Međunarodnog kluba žena Zagreb (IWCZ)

Pozivamo vas na svečano otvaranje 24. Božićnog sajma, u organizaciji Međunarodnog kluba žena Zagreb (IWCZ), koje će se održati u nedjelju (03.12) u 11.00 sati na Zagrebačkom velesajmu (Paviljon 7).

Sajam će svečano otvoriti gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić i predsjednica Kluba Akuoma, Helen Boromisa.

Božićni sajam traje od 11 do 16 sati, a posjetitelji će moći uživati u okusima svjetske kuhinje iz 50 različitih zemalja. Uz degustacije poznatih vina iz Hrvatske i svijeta, neki od specijaliteta koji će se naći na štandovima su: švedski glog, vafli iz Velike Britanije, tradicionalna njemačka torta od sira, cous cous iz Maroka, baklave i datulje iz Alžira, kruh od đumbira i sir iz Slovačke, sushi i sashimi iz Japana, turska baklava, francuski quiche te mnoga druga ukusna jela svjetske kuhinje.

Tijekom dana posjetitelji čekaju tradicionalne plesne izvedbe u originalnim kostimima iz više zemalja, među kojima su: Indija, Japan, Kosovo, Srbija, Ukrajina, Vijetnam… 

Osim toga, posjetitelji će moći sudjelovati u prigodnoj lutriji.

Za najmlađe posjetitelje pripremljen je poseban Kutak za djecu u Paviljonu 7A, a očekuje ih i Djed Božićnjak, razne igre, LEGO kutak i razna natjecanja.

Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli.

Sva prikupljena sredstva bit će donirana Centru Vinko Bek, RETO Centru, Palijativnom timu LiPa te udruzi Sve za nju.

Komentiraj