FAUNA I KULTURA U zagrebačkom ZOO-u u subotu “Čari Indije”

hina

U zagrebačkom Zoološkom vrtu u subotu, 16. rujna, održat će se program “Čari Indije” gdje će posjetitelji moći upoznati bogatu indijsku faunu, ali i kulturu.

Program će se održati od 11 do 16 sati, a nastao je u suradnji s Veleposlanstvom Indije i Indijskim kulturnim centrom u želji da se Indija približi Zagrepčanima.

U zagrebačkom ZOO-u kažu da je po biološkoj raznolikosti Indija jedna od najbogatijih zemalja na svijetu. Tamo obitava čak šesto šezdeset i pet ugroženih vrsta životinja, od kojih je polovica svrstana u endemične.

To bogatstvo faune, ali i nužnost njezine zaštite, posjetiteljima će predstavljati edukatori Zoološkoga vrta. Najavljuju kako će posebno zanimljiv biti kutak u kojem će se moći istraživati preparati vezani uz životinjski svijet Indije.

U zagrebačkom ZOO-u kažu kako je uz taj svijet usko vezana i “fascinantna indijska kultura”. “Zbog toga će najmlađi posjetitelji u pričaonici moći uroniti u svijet egzotičnih bajki, a kreativnu će iskru moći rasplamsati u radionici rangoli podnih slika. Pri njihovoj izradi koristit će se prirodni materijali u raznim bojama”, kažu u ZOO-u.

Navode i kako je ta zemlja smještena na Indijskom potkontinentu domovina i joge te će posjetitelji ZOO-a, kako djeca, tako i odrasli, u subotu moći naučiti njezine osnove. Ljubitelji glazbe i plesa imat će priliku savladati osnovne korake tipičnih indijskih plesova, a najmlađe će razveseliti i zabavna edukativna igra.

“Dašak Indije posjetitelji će moći ponijeti kući. Naime, u posebnom će kutku besplatno moći dobiti tetovažu kanom s tradicionalnim indijskim motivima”, priopćio je zagrebački ZOO.

Komentiraj