Evo zašto Kim Cattrall neće glumiti u obnovljevnoj seriji “Seks i grad”

„Seks i grad“ se vraća, u nedjelju navečer Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon i Kristin Davis potvrdile su da će se ova obnovljena serija ponovo prikazivati kroz novih 10 epizoda.  Zvati će se „Sex and the City: And Just Like That…“ i kako je rečeno, pratiti će Carrie (Parker), Mirandu (Nixon) i  Charlotte (Davis) dok navigiraju kroz komplicirani život u svojim pedesetim godinama. Kao što je već bilo najavljivano, u novim epizodama neće biti  Kim Cattrall.

Kim Cattrall glumila je Samanthu Jones, PR ženu sklonu seksualnim avanturama. Ona se još prije nekoliko godina distancirala od serije, naročito od Sarah Jessice Parker. Tabloidi su godinama pisali kako ove četiri glumice privatno nisu prijateljice, ali tijekom 2017. i 2018. godine postalo je jasno koliko je velik sukob između Sarah Jessica Parker i Kim Cattrall.

Sve je počelo 2017. godine kada je Sarah Jessica Parker razočarano objavila kako neće doći do snimanja trećeg dijela filma „Seks i grad“ iako je već bio napisan odličan scenarij. S njom se, objavom na Instagramu, složila i Kristin Davis. Britanski The Daily Mail tada je objavio kako razlog blokiranja trećeg dijela filma leži u Kim Cattrall. U tom tekstu navedeno je kako je Kim Cattrall ucjenjivala filmski studio Warner Bros time što je, za prihvaćanje uloge u trećem dijelu filma, tražila da joj osiguraju uloge u projektima gdje bi imala glavnu ulogu. Ona je to odmah demantirala, tekst nazvala sranjem i na društvenim mrežama objavila kako je jedini zahtjev koji je imala bio iz 2016., a to je da ne glumi u trećem dijelu filma. Ubrzo nakon toga pojavila se u emisiji Piersa Morgana gdje je rekla kako je Sarah Jessica Parker „mogla biti pristojnija“ glede njenog odbijanja da se pojavi u novom nastavku filma.

„Prilično je neobično dobiti tako negativne medijske reakcije glede odbijanja nečeg prije gotovo godinu dana i pri tome pisati kako sam zahtjevna i kako se ponašam kao diva. Moj odgovor uvijek je bio ‘ne’ i to čvrsto ‘ne’. Nikada nisam tražila novac, nikada nisam tražila bilo kakve projekte. Glupo je tvrditi da sam nekakva diva“, izjavila je tada Kim Catrall dodajući kako četiri glavne glumice nikada nisu bile prijateljice tijekom snimanja serije.

Sarah Jessica Parker izjavila je, u veljači 2018., kako su je te tvrdnje iznervirale. „Ja se tih događaja ne sjećam na taj način“, ustvrdila je. Nekoliko dana kasnije, pristojnost u njihovoj konverzaciji potpuno je nestala. Naime, nakon što je preminuo brat Kim Cattrall, Sarah Jessica Parker izrazila joj je saučešće na njenom Instagramu. Reakcija Kim Cattrall bila je žestoka, objavila je „Sarah Jessica Parker, u ovim tragičnim vremenima ne trebam ni tvoju ljubav ni tvoju podršku“. Uz to je dodala kako je razgovarala sa svojom majkom koja ju je pitala „Kada će te Sarah Jessica Parker, ta licemjerka, ostaviti na miru“. Kim Cattrall je tada optužila Sarah Jessicu Parker kako iskorištava njenu tragediju kako bi obnovila svoj imidž pristojne djevojke i napisala kako je ti njezini potezi podsjećaju kako je bila okrutna i onda kao i sada. Sarah Jessica Parker nikada nije reagirala na te tvrdnje.

Tom objavom, Kim Cattrall se nadovezala na tada objavljeni tekst u New York Postu u kojem je bilo objavljeno kako su se tijekom snimanja serije tri glavne glumice distancirale od Kim Cattrall koja je bila nesretna i zato što nije bila plaćena jednako kao i Sarah Jessica Parker.

Prošle godine, Kim Cattrall je za Los Angeles Times rekla kako ne žali zbog svojih komentara na račun Sarah Jessice Parker i filma „Seks i grad 3“. Sada je samo pitanje na koji način će na početku novih epizoda biti objašnjeno gdje je nestala Samantha Jones?  „Sex and the City: And Just Like That… „ početi će se snimati na proljeće.

Komentiraj