Evo zašto je uhićena bivša rektorica Dijana Vican. Sve ima veze s Josipom Pleslić (Čulina)

Autor:

12.10.2023., Zadar - Dijana Vican, bivsa rektorica Sveucilista u Zadru Photo: Sime Zelic/PIXSELL

Photo: Sime Zelic/PIXSELL

U novoj akciji USKOK-a uhićena je bivša rektorica Sveučilišta u Zadru Dijana Vican jer se sumnja da je tražila da Sveučilište ne naplati bankovnu garanciju koju je tvrtka Graditelj svratišta priložila u sklopu natječaja za radove na studentskom domu.

Tijekom natječaja ta je garancija bila među dokumentacijom, no, kako se doznaje, USKOK je utvrdio da Graditelj svratišta nije imao još neke potvrde koje su bile tražene. Navodno se, prema zasad dostupnim informacijama, radilo o potvrdama o nevođenju kaznenog postupka. Zbog toga je, sumnja USKOK, Graditelj svratišta odustao od radova te je Sveučilište odlučilo naplatiti bankovnu garanciju od oko 1,5 milijun kuna, sumnja USKOK.

Međutim, prema tvrdnjama Tužiteljstva, Josipa Rimac, bivša državna tajnica na zahtjev direktora Graditelja svratišta Ante Stanišića, traži od Vican da se bankovna garancija ipak ne naplati. Sumnja se također da je Rimac u zamjenu za to trgovanje utjecajem, od Stanišića dobila mito. Navodno je riječ o mogućnosti da ne plaća režije u stanu u Zagrebu u kojemu je stanovala za vrijeme obnašanja funkcije državne tajnice u Ministarstvu uprave, a koji je bio u vlasništvu Graditelja svratišta te je, sumnja se, dobila i jednu tendu, saznaje N1. 

Novi krak afere Josipe Pleslić (Čuline): U tijeku uhićenja u Zadru i Zagrebu zbog korupcije

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.