Evo što kažu Troskot, Nađi i Anka Mrak Taritaš o kandidaturi Miroslava Škore

Mostov kandidat za gradonačelnika Zagreba Zvonimir Troskot u četvrtak je novinarima kazao da smrt Milana Bandića i eventualni ulazak Miroslava Škore u kampanju ne znači ništa za njegovu strategiju koja podrazumijeva mukotrpan rad na terenu, kao i sa stručnjacima s kojima pokušavaju naći optimalna rješenja za Zagreb u što kraćem vremenu kako bi kroz efikasno upravljanje vratili Zagreb građanima Zagreba.

“Imat ćemo najbolji program, najboljeg kandidata i najbolji stručni tim koji će prionuti na posao čim preuzmemo grad Zagreb”, poručio je Troskot, koji ne strahuje od mogućeg Škorinog ulaska u kampanju nego ističe da računa na sve građane koji žele promjenu u smislu rješavanja financijskih, infrastrukturnih, prometnih i drugih problema koji su ogromni.

“Nama je uzor nekadašnji gradonačelnik Zagreba Pero Pirker koji je u četiri godine uspio napraviti ono što aktualna gradska uprava nije uspjela u 20, a koliko ćemo u tome uspjeti ovisi o tome u kakvom ćemo financijskom stanju naći grad”, rekao je u dodao da smatra da je bolji kandidat od Škore i da ima puno više za ponuditi građanima Zagreba, pogotovo u smislu poznavanja financija i upravljanja velikim sistemima.

Vidi se, kaže, u drugom krugu. A tko god mu se nađe na suprotnoj strani – ‘bit će to interesantan dvoboj za Zagreb’ – kaže Troskot.

Za Škorinu kanadidaturu za gradonačelnika Zagreba, GLAS-ova Anka Mrak Taritaš kazala je da Škoro neće moći automatski računati na glasove birača Milana Bandića. Kazala je da je Škoro dugo vagao, a smatra da je jezičak na vagi bio odlazak Bandića. “Svi govore o sto tisuća birača Bandića, no, glavnina je njegovih birača izlazilo na izbore jer im je to bila radna obaveza i jer su bili interesno vezani uz Bandića”, ustvrdila je Anka Mrak Taritaš. No, poručuje, Bandićevi glasovi neće se automatski preliti Miroslavu Škori.

“Škoro sigurno računa na te birače, ali nema tu automatizma, ne prelijevaju se glasovi s parlamentarnih na lokalne izbore, on će se morati malo potruditi. No, ima malu prednost, a to je da ne mora nikome dokazivati tko je on, ali ima i jednu manu, a to je ako ne uđe u drugi krug kako će nastaviti dalje njegova stranka”, kazala je.

Potvrda kandidature Miroslava Škore ništa ne mijenja ni za saborskog zastupnika Fokusa i kandidata za gradonačelnika Davora Nađija. Njegove su politike, navodi, drastično različite od Škorinih.

“Za mene stvari ostaju iste, a eventualni ulazak Škore u kampanju znači samo da se produžuje lista kandidata koji pokušavaju biti novi Bandić i koji se ponašaju kao da je ovo ostavinska rasprava za birače Milana Bandića”, smatra Nađi.

Komentiraj