Eriku ten Hagu ispunjena prva želja, iz Feyenorda je doveo sjajnog lijevog beka Tyrella Malaciju

Manchester United je pod vodstvom novog trenera Erika ten Haga upravo doveo prvo pojačanje – 22-godišnji lijevi bek Tyrell Malacia je stigao iz Feyenorda za 15 milijuna eura, zaista nevelike novce za mladog a već etabliranog igrača. Malacia iza sebe ima odličnu sezonu u klubu iz Rotterdama koji je u Eredivisie osvojio treće mjesto dok je u Konferencijskoj ligi došao do finala gdje je poražen od Rome. Feyenord je u momčadi sezone Konferencijske lige imao čak pet igrača a Malacia je bio jedan od njih.

Erik ten Hag je po dolasku na Old Trafford zatekao Lukea Shawa i Alexa Tellesa kao igrače za poziciju lijevog beka, međutim očito je u Malaciji, kojeg jako dobro poznaje iz Nizozemske, vidio nešto što više nego što u nogama imaju spomenuta dvojica. Malacia, tek 169 cm visoki lijevi bek, prošle je sezone odigrao 50 utakmica za Feyenord, zabio je jedan i asistirao za još četiri gola. Eksplozivnost i brzina su mu sjajni fizički atributi, odlikuje se odličnom igrom u oba smjera a Ten Hag, koji naravno voli igrati s vrlo visoko postavljenim bekovima, sigurno će koristiti njegove napadačke kvalitete.

Malacia, koji s Frenkijem de Jongom, još jednom velikom željom trenera ten Haga, dijeli istu menadžersku agenciju (HCM Sports Management), produkt je Feyenordovom omladinskog pogona. Malacijini roditelji su porijeklom iz Surinama i Curacaoa a Tyrell je rođen 17. kolovoza 1999. u Rotterdamu gdje je s devet godina počeo trenirati nogomet u Feyenordu. Iz matičnog kluba se nije micao a njegov talent je ubrzo primijećen pa je za nizozemske mlađe selekcije igrao redovno, od U-16 do seniorske reprezentacije za koju je debitirao u rujnu prošle godine protiv Crne Gore i do sada skupio pet nastupa. Curacao ga je u lipnju 2021. godine pozvao na Gold Cup, međutim Malacia se odlučio čekati poziv Nizozemske, koji je ubrzo i dobio.

Komentiraj