EP vaterpolistica: Hrvatska bez četvrtfinala

Hrvatske vaterpolistice nisu uspjele izboriti mjesto u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Budimpešti, gdje su u nedjelju u odlučujućoj utakmici za četvrto mjesto u skupini A poražene od Slovačke sa 7-9 (3-1, 1-3, 2-3, 1-2).

Odlučujućim se za konačan ishod pokazalo razdoblje od 18. do 25. minute, u kojem su Hrvatice od vodstva 6-4 upale u zaostatak od dva pogotka (6-8), a slovačka vratarica Kristina Horvathova je u tom periodu obranila dva kaznena udarca, prvi je izvela Emmi Miljković, a drugi Ivane Butić.

Tri pogotka za Hrvatsku postigla je Ema Carević, dvaput je precizna bila Emmi Miljković, a po jednom Dina Lordan i Matea Skelin. Vratarica Alexandra Ratković imala je devet obrana. Kod Sklovakinja su sa po dva pogotka najefikasnije bile Daniela Katlovska i Miroslava Stankovianska, a vratarica Horvathova je imala 11 obrana.

Hrvatska je natjecanje u skupini A završila na petom mjestu sa tri boda, a Slovačka je četvrta sa šest i u četvrtfinalu će igrati s prvoplasiranom reprezentacijom iz skupine B, za što se bore Nizozemska i Španjolska.

Hrvatska će u borbi za 9. mjesto igrati protiv petoplasirane reprezentacije iz skupine B, a to će biti Izrael ili Njemačka.

Komentiraj