Marko Lukunic/PIXSELL

EMOTIVNO OBRAĆANJE Zdravko Mamić primio priznanje u Širokom Brijegu

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić primio je u srijedu priznanje grada Širokog Brijega i pri tome u emotivnome obraćanju pozvao Hrvate u BiH na jedinstvo te izrazio razočarenje što Dinamo nije dobio priznanje grada Zagreba premda je ovaj klub obilježio 100. obljetnicu postojanja.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Širokog Brijega povodom dana ovoga grada koji je obilježava na Veliku Gospu priznanja dodijeljena su Zlatne plakete Grb grada Širokog Brijega Glazbenoj školi Široki Brijeg, profesoru na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu dr. Milijanu Sesaru, liječniku i profesoru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ivanu Gilji i izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću. Njima su priznanja dodijeljena zbog doprinosa razvoju grada Širokog Brijega.

Mamić je u obraćanju istaknuo kako mu ovo priznanje posebno znači jer je dobiveno u vremenu kada se protiv njega vodi istraga.

”Širokobriježani, pokazali ste veliku hrabrost dodijelivši mi ovu nagradu. Da, bio sam u zatvoru, mnogi se sada udaljuju od mene, ali vi ste baš u ovom trenutku meni dali javno priznanje – od srca vam hvala,” rekao je Mamić. Pri tome je istaknuo kako je Dinamo institucija, da je Zagreb zaobišao ovaj klub.

 

  • “Godine 2011. obilježili smo 100 godina kluba, a grad Zagreb nam nije dao nikakvo priznanje. I sada dođem u Široki Brijeg, u drugu državu tako da kažem, i ovdje dobijemo javno priznanje”, rekao je Mamić.

 

Pozvao je Hrvate u BiH na jedinstvo te da se na masovno odazovu na izbore za Hrvatski sabor.

”Vi svi koji nemate hrvatsko državljanstvo ili putovnicu, odmah ju izvadite. Na iduće izbori izađite u što većem broju i dajte glas ‘znate već komu’ jer dosta je bilo ‘ovih i onih”, rekao je izvršni predsjednik Dinama.

Prije svečane sjednice Gradskog vijeća položen je vijenac i zapaljena svijeća na Trgu širokobrijeških žrtava za sve umrle, poginule i nestale hrvatske branitelje.

Komentiraj