Ellen DeGeneres usred seksualnog skandala, očekuju se ostavke

U posljednjih dva tjedna desetak bivših zaposlenika koji su radili na emisiji „The Ellen DeGeneres Show” progovorilo je o navodnim incidentima koji su uključivali seksualno maltretiranje, rasizam i razne druge vrste nasilja od strane glavnih producenata emisije, što je objavio portal Buzzfeed. Nekoliko bivših zaposlenika, odreda anonimno, optužilo je izvršnog producenta Kevina Lemana za neprimjereno ponašanje na partyju kompanije 2013. godine i u svibnju 2017. godine. Oni su rekli da je Lehman i inače, kada se obraćao niže rangiranim i mladim zaposlenicima, koristio seksualne komentare.

Slijedom toga, kompanija Warner koja je vlasnik emisije, organizirala je unutarnju istragu a voditeljica talk showa Ellen DeGeneres obratila se zaposlenicima s isprikom. Ona je rekla kako ovo ponašanje nije u skladu s vrijednostima za koje se ona zalaže već 17 godina koliko traje prikazivanje njezine emisije. Insajderi javljaju kako će izvršni producent emisije Ed Glavin zbog ove afere napustiti svoju poziciju. Glavin  je bio jedan od tri najviše pozicioniranih producenata emisije koju su bili najbliži Ellen DeGeneres. Ostala dva producenta bili su Andy Lassner i Mary Connelly. Njih dvoje ostati će na svojim pozicijama s obzirom da se na njihov rad i ponašanje nitko nije žalio.

„Prvog dana naše emisije svima okupljenima na prvom sastanku rekla sam kako će ‘The Ellen DeGeneres Show’ biti mjesto sreće – nitko nikada neće podići glas i svi će biti tretirani s poštovanjem. Očito je da se nešto promijenilo a ja sam razočarana.“, napisala je Ellen DeGeneres dodajući „Ne bih bila tako uspješna bez doprinosa svakog od vas. Moje je ime u naslovu emisije i ja sam odgovorna za sve što napravimo. Zajedno s kompanijom Warner Bros. odmah smo započeli unutarnju istragu i poduzeli korake za ispravljanje grešaka. U skladu s našim rastom nisam mogla sve kontrolirati i oslonila sam se na druge koju su trebali raditi svoj posao onako kako sam ja htjela. Jasno je, neki od njih to nisu radili.  To će se sada promijeniti a ja ću se potruditi da se to više nikada ne dogodi“, nastavila je Ellen DeGeneres.

Komentiraj