Električni buggy Meyers Manx 2.0 je redizajnirana verzija poznatog modela iz 60-ih godina

Screenshot YouTube

Kalifornijska tvrtka Meyers Manx je nakon šest desetljeća ponovo zadivila vozače. Kompanija je predstavila pustinjski buggy Meyers Manx 2.0 na električni pogon, koji je redizajnirana verzija poznatog modela iz 60-ih godina, prenosi yahoo.com.

Originalna verzija je imala podvozje Volkswagenove Bube, a ovaj automobil je i dan danas jedno od najpoznatijih vozila za plažu.

Manx 2.0 je izrađen od aluminija, ima neovisan ovjes, disk kočnice, a upravljanje je iznimno lako. Model ima ugrađena dva elektromotora za pogon na dva kotača, mediji pišu da će buggy biti opremljen s baterijama od 20 kWh ili 40 kWh. Službene specifikacije još nisu objavljene, no elektromotori će proizvoditi snagu veću od 100 KS uz veliki domet i ubrzanje.

Direktor kalifornijske tvrtke, Phillip Sarofim, je izjavio da je “Meyers Manx je oduvijek bio simbol radosti, jednostavnosti i čistoće”. Mediji ističu da je Sarofim 2020. godine kupio prava na ovo ime od osnivača tvrtke – Brucea i Winnie Meyers. Otkriva se da bi prvih 50 modela trebalo stići do kupaca sljedeće godine.

Službeno predstavljanje Meyers Manx 2.0 će biti na skorašnjem Monterey Car Weeku.

Komentiraj