Josip Regovic/PIXSELL

Ekshumirano tijelo Davida Dragičevića

Ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića, na zahtjev njegovih roditelja Suzane Radanović i Davora Dragičevića, obavljena je danas na Novom groblju u Banjoj Luci, javlja Dnevni avaz.

Njegovi posmrtni ostaci biti će ponovno sahranjeni u austrijskom gradiću Wiener Neustadt, gdje mu živi majka, 15. ožujka.

Prije početka ekshumacije na groblju se okupila grupa građana noseći transparente s porukama i Davidovom slikom. “Iz geta odlazi, u srcu ostaje”, “Ovdje ni mrtvi nemaju mira, putuj Đakac”, “Sramiš li se državo”, neke su od poruka koje su istakli okupljeni, piše Avaz.

Ozren Perduv iz grupe “Pravda za Davida” rekao je kako je danas najtužniji dan otkako traje njihova borba. “Ovaj dan šalje poruku da ni mrtvi nemaju mira. David je blaćen poslije smrti kao i njegovi roditelji i svi koji su stali uz njih”, rekao je.

Podsjetimo, David Dragičević je nestao 18. ožujka u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkve u Vrbas. Taj slučaj, koji nije do kraja rasvijetljen, prate mnoge kontroverze i proturiječne informacije. Roditelji tvrde da je njihov sin ubijen te optužuju vrh policije da je umiješan u sve što se događalo.

Komentiraj