HINA/ Lisinski/ DAVID ELOFER/ ua

Ekaterina Siurina i Charles Castronovo u ponedjeljak u Lisinskom

Ruska sopranistica Ekaterina Siurina i američki lirski tenor Charles Castronovo, velikani svjetskih opernih pozornica, gostovat će u ponedjeljak u ciklusu “Lisinski Arioso” kojim Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu predstavlja domaćoj publici ponajbolje glasove svjetske operne umjetnosti.

Kako se ističe u najavi, riječ je o jednom od naijizvrsnijih opernih parova današnjice, zvijezdama najvećih svjetskih opernih kuća koje su prvo zasebno izgradile velike karijere, da bi potom svoju umjetničku suradnju okrunile brakom.

Bračni i pjevački par “čiji se talenti i snage na osobito čudesan način na pozornici nadopunjuju i umnažaju” svoju će magiju na pozornici Lisinskog predstaviti uz orkestar Zagrebačke filharmonije kojim će ravnati maestro Tonči Bilić.

Repertoar uključuje arije i duete iz opera “Carmen” i “Biserari” Gerogesa Bizeta, “Romeo i Julija” Charlesa Gounoda, “Werther” Julesa Masseneta, “La Traviata” Giuseppea Verdija, “Arležanka” Federica Cilee, “Don Pasquale” Gaetana Donizettija, te “Sestra Angelica” i “La Boheme” Giacoma Puccinija.

Siurina i Castronovo četvrti su gosti druge sezone ciklusa “Lisinski Arioso”. Posljednji gost ciklusa bit će, u nedjelju 7. svibnja, “veliki danski bariton” Bo Skovhus, koji će uz klavirsku pratnju “fantastičnog austrijskog pijanista Stefana Vladara” izvoditi repertoar njemačkih solo-popijevki, lieda, u recitalu najavljenom kao “osobiti dragulj u kruni nove sezone ciklusa ‘Lisinski Arioso'”.

Komentiraj